A l’octubre sempre hi ha una data marcada en negreta al calendari cooperativista: ens referim a la FESC, la Fira d’Economia Solidària de Catalunya que enguany arriba a la seva setena edició. Ja ha sortit el programa d’activitats! 

Al web de la VII FESC expliquen que el tema principal d’enguany són les sobiranies, en plural. “La sobirania d’un territori, d’una societat és, en realitat, un conjunt de sobiranies que hem de construir entre totes i que va molt més enllà de la construcció d’un estat. Si els recursos naturals, els mitjans de producció, els mitjans de comunicació, les xarxes socials… són controlats per uns pocs, el poble mai no podrà ser sobirà sobre la satisfacció de les seves necessitats i la cura del medi. Aquestes sobiranies, diverses, que defensem –alimentària, tecnològica, energètica, financera, dels nostres propis cossos…– ens aboquen a un repte organitzatiu per fer possible que tota la societat participi i sigui corresponsable de tot el que l’afecta”, argumenten des de l’organització d’aquesta trobada tan especial.

Al número en paper 463 de la Directa s’ha publicat un suplement sobre la Fira, on hi ha adjunta tota la programació. Veureu que des d’Arç Cooperativa tindrem un estand, com sempre, i aquesta edició també participarem en una taula rodona co-organitzada amb l’associació FETS, titulada “Assegurança ètica i solidària. L’aposta transformadora de l’ESS”. 

Amb aquesta taula volem reivindicar el paper clau de les assegurances dins el sistema financer. Concretament, volem fer visible com també s’ha articulat un sector assegurador ètic que promou i treballa per unes assegurances sota els valors de la mutualitat, transparència i equitat. Mostrarem com mutualitats i cooperatives del món assegurador impulsen un sector assegurador ètic alternatiu al model tradicional i utilitzen el segell europeu EthSI per mostrar-ho. Perquè una altra economia, alternativa i sostenible, no només és possible, sinó que ja existeix. Ens veiem a la FESC!