• L’Ens de l’Associacionisme Cultural Català (ENS) convoca una nova edició dels Premis Antoni Carné de l’Associacionisme Cultural
  • Els premis tenen com a objectiu de reconèixer les bones pràctiques associatives, els projectes i les activitats que excel·leixen en la divulgació i salvaguarda del patrimoni cultural immaterial
  • Un any més, Arç Cooperativa col·laborem amb els guardons patrocinant el Premi Arç Cooperativa a l’Activitat de l’Associacionisme Cultural Català que premià una iniciativa puntual destaca per la seva originalitat, capacitat de mobilització i compromís social

Per setena vegada, l’ENS, confederació del tercer sector cultural de l’àmbit de l’associacionisme cultural, promou una nova edició dels Premis Antoni Carné de l’Associacionisme Cultural Català. Es vol reconèixer els projectes i la trajectòria d’entitats i persones que treballen en la difusió de l’associacionisme i per fomentar la capacitat d’innovació de les entitats de base. L’entrega dels guardons està prevista per al 8 de novembre a Lleida. Per primera vegada, l’acte se celebrarà a la demarcació lleidatana.

Els guardons també volen retre homenatge a la figura d’Antoni Carné, destacat activista cultural que fou decisiu en la creació de l’ENS el 2005, on va ostentar la figura de president-fundador durant una dècada.

Per poder optar als diferents reconeixements (Activitat, Projecte i Entitat), s’han de presentar les candidatures abans del 5 d’octubre d’enguany. És necessari omplir els formularis a la pàgina web de l’ENS i enviar-los a [email protected].

Des de la primera edició del certamen l’any 2018, Arç Cooperativa som una de les organitzacions que ajudem a fer possible els guardons patrocinant el Premi Arç Cooperativa a l’Activitat de l’Associacionisme Cultural Català. Aquesta categoria vol reconèixer aquells esdeveniments puntuals d’entitats de base, d’un dia o un cap de setmana de durada, celebrats arreu de les terres de parla catalana. Les entitats guanyadores d’aquest guardó són: el Pessebre Vivent de la Torre del Suro (2023), l’Associació Masia de Castelló (2022), la Colla de Geganters de Vilassar de Dalt (2021), l’Associació Cultural Sibemoll (2019) i l’Associació Grup de Teatre Naltrus (2018).

Arç Cooperativa i l’associacionisme cultural

Des d’Arç Cooperativa, corredoria d’assegurances especialitzada en l’economia solidària i l’associacionisme, creiem que és fonamental establir aliances i acords de cooperació amb diferents entitats i col·lectius aglutinadors de la societat.

Defensem que la cultura popular és un element crucial en l’articulació d’una societat plural i organitzada, ja que esdevé un agent clau per la transmissió dels valors distintius dels pobles. La seva vertebració a través del moviment associatiu la converteixen en un eix central de la vida en comunitat com a espai d’intercanvi i expressió de les classes populars. Només al Principat de Catalunya, mig milió de persones estan associades a una entitat cultural, enriquint la vida dels seus pobles, viles, barris i comunitats.

Per tant, donar suport a iniciatives com els Premis Antoni Carné ens permeten mostrar el nostre compromís amb persones i entitats que treballen per construir una societat més rica i cohesionada.