Un total de 48 municipis han votat els Estatuts i el Pla de Treball de la Xarxa de Municipis per l’Economia Social i Solidària (XMESS) 

A Santa Coloma de Gramenet s’ha culminat el procés de constitució de la Xarxa de Municipis per l’Economia Social i Solidària (XMESS) que va néixer a l’octubre de 2015 en la primera Trobada Internacional de Municipalisme i Economia Solidària organitzada per l’Ajuntament de Barcelona. A l’acte ha assistit l’alcaldessa de la ciutat, Núria Parlon, que juntament amb l’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, s’han encarregat de donar la benvinguda als diferents representants polítics i tècnics de les diferents ciutats d’arreu de Catalunya que participen en aquest projecte.

La ponència sobre moneda local que s’ha dut a terme en aquesta Trobada ha permès conèixer l’origen i metodologia del projecte, els seus aspectes jurídics i legals, així com els tecnològics i estratègics amb la participació de diferents experts. Així mateix s’han presentat i votat la darrera versió dels Estatuts i Pla de Treball de l’Associació XMESS i s’han debatut els pressupostos. Els municipis assistents han aprovat per assentiment els Estatuts i el Pla de Treball 2017-2019 de l’associació, que es constituirà definitivament com a tal el proper 29 de març, a Barcelona. Prèviament els municipis adherits a la Xarxa hauran d’aprovar en ple municipal el formar part de l’Associació, els Estatuts així com designar el seu representant municipal dins la mateixa.

Municipis adherits a la Xarxa:

Agència de Desenvolupament del Berguedà, Arbúcies, Arenys de Mar, Argentona, Artés, Badalona, Badia del Vallès, Barcelona, Cabrils, Canet de Mar, Cardedeu, Castellbell i el Vilar, Celrà, Cerdanyola del Vallès, Collbató, Consell Comarcal del Maresme, Cornellà de Llobregat, El Prat de Llobregat, Esparreguera, Girona, La Bisbal d’Empordà, Manlleu, Manresa, Mataró, Mieres, Montornès del Vallès, Navàs, Palafrugell, Palau-Solità i Plegamans, Roquetes, Rubí, Sabadell, Salt, Sant Adrià del Besòs, Sant Boi de Llobregat, Sant Cugat del Vallès, Sant Feliu de Guíxols, Sant Vicenç dels Horts, Santa Coloma de Gramenet, Santa Margarida i els Monjos, Santa Perpètua de Mogoda, Terrassa, Vallirana, Viladamat, Viladecans, Vilafranca del Penedès, Vilanova i la Geltrú i Vilassar de Mar.

Per a més informació, consulteu el web de la Xarxa.