Un Nadal més la plaça de Catalunya es converteix en l’escenari de la Fira de Consum Responsable (Economia Social i Solidària), que se celebrarà del 17 de desembre al 4 de gener.

La segona edició d’aquesta fira, organitzada pel comissionat d’Economia Cooperativa, Social i Solidària i Consum de l’Ajuntament de Barcelona, torna a presentar els productes, serveis i activitats d’empreses i entitats que promouen un model de consum responsable i de proximitat. Hi trobareu projectes, entitats i empreses que impulsen l’economia de proximitat arrelada als barris, un model d’activitat econòmica que no es deslocalitza i que està orientada a donar resposta a la necessitats de les persones.

La fira disposarà d’un espai a l’interior de la plaça, anomenat Tribuna de les Persones, que oferirà activitats, al matí i a la tarda, fins al 31 de desembre. També hi haurà 44 estands ocupats per una seixantena de projectes i entitats que hi participen en dos torns: del 17 al 24 de desembre i del 27 de desembre al 4 de gener. La fira estarà tancada els dies 25 i 26 de desembre i l’1 de gener.

L’oferta dels estands inclourà bona part dels àmbits de l’economia social i solidària: alimentació; roba; cultura i coneixement; restauració; formació; comunicació i informació crítica; oci, lleure i turisme responsable; finances, assegurances ètiques i cooperatives; salut i cures; energia i telefonia responsable, i altres serveis com els que ofereixen fundacions i empreses d’inserció sociolaboral.

En la segona edició de la fira tenen un paper rellevant les activitats proposades o organitzades per les mateixes entitats i els projectes participants. Destaquen, entre altres, actuacions musicals amb contingut social i transformador, teatre i projecció de curtmetratges, presentacions de llibres, recitals de poesia i un ampli ventall d’activitats d’educació en el consum responsable per a tots els públics.

Per a més informació, consulteu el web de l’Ajuntament de Barcelona.