Des de l’associació privada OCU han fet una enquesta sobre la satisfacció dels clients amb les assegurances contractades. Hi surt reflectida la valoració d’Atlantis, asseguradora acreditada amb el segell EthSI en els seus productes per la llar. L’OCU promou els interessos dels consumidors i vetlla pels seus drets. En l’enquesta hi han participat vora 13.000 persones.

En l’àmbit de les assegurances per la llar, 9 de cada 10 persones enquestades compta amb una pòlissa, normalment un multirisc. En conjunt, la satisfacció amb aquestes assegurances és menor i, com és d’esperar, l’import de les primes i la pujada dels preus són els aspectes que més desagraden a les persones usuàries. Atlantis compta amb una satisfacció global del 66%, sent de les asseguradores amb millor valoració. Aquesta asseguradora és la nostra tria prioritària a pòlisses per a particulars, ja que està acreditada amb el segell ètic EthSI que en garanteix el seu compromís social amb els valors de la mutualitat, l’equitat i la transparència.

enquesta

Pel que fa a l’assegurança per a vehicles, aquesta pòlissa és la més popular. La majoria de les persones enquestades en té una contractada, sigui en la modalitat tot risc (57% de les persones que han contestat l’enquesta) o en les cobertures bàsiques com a tercers (43% de les enquestades).

Tot i que Mutua Madrileña i Mapfre són les asseguradores que més clients tenen entre les persones enquestades, no són les millor valorades. En canvi, Atlantis sí que ho és en les pòlisses de vehicles per a tercers. En general, les persones enquestades semblen més satisfetes amb les pòlisses a tot risc. L’augment de les primes és dels aspectes pitjor valorats. Alhora, estan satisfets amb la resposta en cas de sinistre i amb les indemnitzacions que reben.

valoración coche

Per què canvien d’asseguradora?

Segons l’OCU, “l’economia és la raó principal per a contractar una assegurança amb una altra companyia. Una de cada quatre persones enquestades va afirmar que aquest era el motiu principal per canviar-se d’asseguradora. També, afegeixen, “en la tria pesa molt la recomanació de familiars o amics, o de la banca, en el cas de les assegurances de la llar (una contractació que acostuma a estar vinculada amb la hipoteca)”.

A banda, els comparadors online cada cop són més emprats, sobretot en l’àmbit de les assegurances per a automòbils, tot i que encara no s’han consolidat com a font d’informació o com a canal de contractació de les assegurances.

Aquestes enquestes són útils per a millorar la nostra feina i aprendre sobre les necessitats de les persones que contracten assegurances. Si voleu adquirir assegurances ètiques, consulteu els nostres productes i pressupostos!