Des de l’1 de gener d’enguany, Arç Cooperativa som la corredoria que gestiona totes les assegurances de Responsabilitat Civil de les entitats membres de la Federació Catalana dels Tres Tombs. 

Ara que comença la temporada dels Tres Tombs, tenim l’alegria d’anunciar que gestionarem les assegurances de Responsabilitat Civil de les entitats federades a la Federació Catalana dels Tres Tombs. Els Tres Tombs se celebren amb motiu de la festivitat de Sant Antoni Abat, protector dels animals en la tradició cristiana. Es tracta d’un conjunt de celebracions arreu de Catalunya entorn el 17 de gener i que consisteixen en les cavalcades, curses i benediccions religioses dels animals, entre altres.

El ritu principal dels Tres Tombs consisteix a donar tres voltes amb els cavalls, carros i altres animals de tir per l’interior de la població. Per això, s’anomena Tres Tombs o també “Passades”, “Beneïdes” o “Passant”. Antigament es donava tres voltes al voltant d’un espai on es feia una gran foguera feta amb ramatge verd. Un cop el cristianisme té major presència, els tombs es fan al voltant de l’església de Sant Antoni o, si no n’hi ha, a la imatge del sant, des d’on es fa la benedicció dels animals. En molts indrets és costum portar mascotes com gats, gossos i ocells per ser beneïts.

La Federació Catalana dels Tres Tombs agrupa 40 entitats d’arreu del territori organitzadores de la festa dels Tres Tombs a Catalunya. Les principals activitats de la Federació són la promoció de la festa dels Tres Tombs i la Marca Tres Tombs.

A través de la Federació s’ofereix la possibilitat a totes les entitats federades de contractar la pòlissa de Responsabilitat Civil per a les seves activitats. A més, Arç Cooperativa ofereix pòlisses individuals de Responsabilitat Civil per a carros i cavalls. Tot el que cal per poder celebrar aquesta tradició amb les garanties necessàries.