Del 25 al 28 de gener se celebrarà la mostra Som Cultura Popular 2018, al recinte de la Fabra i Coats i a Can Fabra (Barcelona). La segona edició del certamen estarà dedicada al patrimoni cultural immaterial i als canvis socials, amb la transformació urbana i la gentrificació.

La segona edició de la mostra Som Cultura Popular està a tocar. Des d’Arç Cooperativa hi participarem el divendres 26 de gener, amb una formació titulada “Noves eines per a la gestió de les assegurances a les entitats de cultura popular”. Serà a les 17 hores, a l’escenari de presentacions, amb el nostre soci Javier Gómez.

La Federació d’Ateneus de Catalunya (FAC), amb la col·laboració de la cooperativa Arç, organitza aquesta formació per facilitar un document de consulta per a situar a les entitats en l’entorn legal que inclou obligacions asseguradores. El document és un mapa que ofereix consells pràctics per a la contractació d’assegurances vinculades a la llei i d’altres assegurances que, tot i no ser obligatòries, poden ser aconsellables pel bon funcionament de les entitats.

Un Som Cultura Popular per a tota la família

En el marc del fòrum s’han programat xerrades relacionades amb els diversos àmbits de la cultura popular, presentacions d’esdeveniments, llibres, festes… També es podran conèixer les entitats més de prop i veure una àmplia mostra d’exposicions de temàtica diversa. El dissabte i el diumenge es podrà viure la cultura popular al carrer; gaudir de diferents actuacions a la plaça de Can Fabra amb falcons, música, dansa, castells i bestiari, i també ser-ne partícips gràcies als nombrosos tallers oferts per les entitats.

Es podran consultar llibres, descobrir nous jocs i joguines de cultura popular i comprar vestuari i, fins i tot, timbals. El fòrum també vol reconèixer l’important paper que juga la cultura popular en l’àmbit educatiu, tot fent visibles experiències, bones pràctiques, recerques, projectes i formacions.