“Aprendre a cooperar” serà la tercera Escola d’Estiu de l’economia social i solidària de la XES. En aquesta edició es posa el focus en com el cooperativisme s’ha d’ensenyar a les noves generacions -i no tan noves- per tal de fer palès que una altra economia ja existeix. 

Com expliquen a la seva pàgina web la Xarxa d’Economia Social de Catalunya (XES), l’educació no es dóna només a escoles, instituts o universitats, sinó que ens acompanya al llarg de la vida. Podem ensenyar i aprendre en els cercles més pròxims de relacions, en el món laboral, en les nostres aficions… Per reapropiar-nos també de l’educació i deslligar-la d’un marc tancat en els centres educatius, necessitem una educació crítica, apoderadora i emancipadora.

Vinculada a la comunitat i present en els diferents àmbits i etapes de la vida, amb una perspectiva horitzontal: perquè si bé les persones més grans tenen molt a ensenyar, també la canalla i joventut tenen moltes idees a aportar. Així doncs, a l’escola d’estiu cooperativista d’enguany aprendrem a cooperar per tal d’aconseguir que l’economia social i solidària es consolidi com a alternativa real i transformadora davant l’actual model socioeconòmic. A més, per tenir un component descentralitzador, l’escola es farà a diversos municipis catalans.

Us podeu inscriure aquí i a continuació us llistem el programa:

  •  10.30 hores a Cafè de Mar de Mataró (Carrer Santa Rita 1)