Esperanzah! és un festival de músiques del món que té la intenció de generar i difondre la cultura, a través d’un espai de reflexió, un espai per la transformació social i un espai amb música i activitats per a totes les edats, gèneres i condicions. Esperanzah! es construeix des de la implicació de molts col·lectius, sense els quals, seria un festival de música més.

El Festival Esperanzah celebra el seu desè aniversari amb un projecte més útil socialment: aportarà més recursos a projectes d’impacte social, reforçarà la seva aposta per l’economia solidària i per la feminització de la nostra societat. Aquesta edició, per primera vegada, durarà quatre dies: de l’11 al 14 d’octubre. El lloc triat per celebrar-lo és el Parc Nou, un terreny de 15 hectàrees, situat al sud del Prat de Llobregat i que limita amb el barri de Sant Cosme, el barri de la Granja i l’aeroport. 

D’altra banda, ha iniciat un procés per convertir-se en una cooperativa de transformació a través de la cultura, un moviment que integri artistes, festivals, entitats, administracions públiques, periodistes i altres col·lectius, sota un innovador model de governança i participació. 

Després d’aconseguir destinar més de 300.000 euros a projectes socials durant els tres últims anys, l’Esperanzah es prepara per aconseguir  enguany 200.000 euros per destinar a projectes com el de Proactiva Open Arms, El Cor Safari, La Fundació Vozes o la creació de projectes cooperatius al barri de Sant Cosme. Gràcies al voluntariat i a la cooperació amb administracions públiques i empreses, l’Esperanzah pot destinar el 100% de l’import de les seves entrades i excedents a projectes d’alt impacte social, cultural, comunitari o ambiental. 

Des de l’any 2015, s’han destinat 300.000 euros aconseguits amb la venda d’entrades a diferents projectes socials, de cooperació internacional i pel foment de l’economia social i solidària al Prat del Llobregat. Alguns dels projectes als quals s’ha donat suport des d’Esperanzah! són: Alboan; Caminando Fronteras; Safari Children’s Choir; Fundació Cívica Esperanzah; Nzuri Daima; Women’s Boat to Gaza; Dones sàvies de Sant Cosme; Pallassos en Rebeldia; Proactiva Open Arms; Stop Maremortum.