En intercooperació amb el Festival L’Esperanzah! Arç Cooperativa celebra el seu aniversari. La cita serà el dissabte 13 d’octubre al Prat de Llobregat. Hi haurà més d’un centenar d’entrades disponibles per les persones que han confiat en nosaltres per contractar les assegurances. 

Com us avançàvem a l’estiu, a a l’octubre participem en un espai emblemàtic del cooperativisme per festejar les més de tres dècades de feina i d’aprenentatge. Serem part del Festival L’Esperanzah!, que enguany també celebra el seu aniversari: deu anys de música, solidaritat, activisme… Però també d’economia social i solidària. De fet, el projecte ha iniciat el camí per a esdevenir cooperativa i consolidar la seva peça en el puzle del mercat social català.

Arç Cooperativa col·labora amb L’Esperanzah amb una activitat divulgativa de l’economia social i solidària pel tercer dia de festival. El dissabte 13 d’octubre, en col·laboració amb L’Esperanzah, s’ha organitzat una xerrada on participaran Marina Garcés, David Fernández i Jordi Garcia sobre l’impacte transformador de l’ESS. Precisament per donar un paper central a l’ESS en el festival, en aquest tercer dia de programació contribuirem amb una xerrada amb veus que en saben moltíssim del cooperativisme i de la força popular transformadora.  A més, aquella nit està programat el concert de final de gira de Txarango.

És des del “nosaltres” de totes les persones implicades en l’economia social i solidària que s’estan posant en marxa cada dia centenars de propostes de consum responsable, finances ètiques, producció ecològica… Alhora, aquest camí no es va començar fa poc. Malgrat l’impuls que ha tingut l’ESS arran de l’esclat de la gran bombolla especulativa, ara fa deu anys, molt abans hi ha precedents que segueixen avui dia en vigència. Com nosaltres, que vam començar el projecte a la dècada dels 80 i continuem endavant amb el nostre compromís.

A la XES i a la REAS Red de Redes hi ha molts altres exemples de cooperatives que, com els arbres, creixen a poc a poc i sosteniblement. A banda, tenim present la memòria històrica del cooperativisme, a territori català i a l’estat espanyol, amb un amplíssim ventall d’exemples i propostes revolucionàries. Per fer record i per seguir construint en el futur, ens veiem a l’Esperanzah!

I per donar les gràcies per la confiança, sortejarem entre les persones clientes d’Arç Cooperativa, en breu compartirem com aconseguir-ne una. Pròximament farem públic de quina forma es poden aconseguir aquests abonaments gratuïts pels quatre dies del festival. Pareu atenció a les nostres xarxes socials!