Arç Cooperativa col·laborem amb els Special Olympics, un esdeveniment esportiu que posa els valors per davant de la competitivitat. La cita és un cop cada quatre anys i convida a esportistes de l’àmbit internacional. Hi participen 1.600 esportistes amb diversitat funcional cognitiva. Aquest 2018 és la seva onzena edició.

Entre el 4 i el 7 d’octubre l’esport estarà de celebració a la Seu d’Urgell i a Andorra la Vella. Com explicava el president de l’Special Olympics Catalunya, Sergi Grimau, en la recent presentació d’aquest certamen esportiu, aquests jocs són molt més que esport. Es dóna visibilitat a l’esport inclusiu i se’l posa al centre de la societat. “Què és ser normal? És esforçar-se i superar-se a un mateix, és compartir, és no tenir prejudicis per aquells que no són com jo, és celebrar fins i tot les derrotes, és respectar les normes i trencar-les quan cal, és expressar el que sentim lliurement en cada moment, ballar si sona la música, riure si estem contents, plorar si estem tristos i, sobretot, normal és ser feliç amb el que ens ha donat la vida. Aquesta és la normalitat que a mi m’ha ensenyat Special Olympics”, va dir Sergi Grimau.

En l’esdeveniment, que se celebra un cop cada quatre anys i el lema del qual és “El millor és qui ho intenta”, hi participaran 1.600 esportistes d’una quinzena de països. 1.239 esportistes són catalans, 93 de l’estat espanyol i 54 d’Andorra. La resta, 114, són esportistes de 13 delegacions diferents, entre les quals hi ha Bèlgica, Dinamarca, Finlàndia, Portugal i Alemanya. La torxa dels Jocs Special Olympics va iniciar el seu recorregut a Barcelona el proppassat dijous 20 de setembre, i després anirà cap a la Seu d’Urgell, on es mantindrà tot el 3 d’octubre. El 4 d’octubre es dirigirà cap a Andorra la Vella, on se celebrarà la festa inaugural. Des d’Arç Cooperativa col·laborem amb les assegurances d’aquesta cita esportiva i solidària tan important. 

Special Olympics Catalunya és una agrupació esportiva, que té com a principal objectiu el foment de la pràctica de l’esport i d’altres activitats de lleure, per part de les persones amb discapacitat intel·lectual, com una via de desenvolupament personal i d’integració social. Treballa per aconseguir:

  • Fomentar la promoció de l’esport el lleure i la solidaritat entre les persones amb diversitat funcional cognitiva, com una via de desenvolupament personal i d’ integració social
  • Millorar les opinions, actituds i comportaments socials en relació a les persones amb diversitat funcional cognitiva
  • Facilitar l’intercanvi de coneixement i la investigació en l’àmbit de l’activitat física adaptada