En pocs dies comença la VII Fira d’Economia Solidària de Catalunya al Recinte de la Fabra i Coats. Enguany participem en una xerrada sobre l’assegurança ètica i solidària, una aposta transformadora de l’Economia Social i Solidària.

Aquesta xerrada, co-organitzada amb FETS Finançament Ètic i Solidari, vol parlar de l’aportació que fan les assegurances en el camp de les finances ètiques i del consum responsable. Aquests productes asseguradors donen la possibilitat a particulars i a organitzacions d’optar per una forma de consum conscient, que aposti per pòlisses acreditades pel segell EthSI. La xerrada serà a l’espai Regina de Lamo, de les 17 a les 18 hores del dissabte 27 d’octubre.

A la taula hi participarem conjuntament amb Atlantis i Previsora General. Precisament amb aquesta última hem llençat un producte específic per a cooperatives i col·lectius: ens referim a Mutualcoop. Ofereix assegurances de conveni col·lectiu per a les empreses del sector de l’economia social i solidària, fonamentades en els principis de les finances ètiques.

Amb aquesta taula volem reivindicar el paper clau de les assegurances dins el sistema financer. Concretament, volem fer visible com també s’ha articulat un sector assegurador ètic que promou i treballa per unes assegurances sota els valors de la mutualitat, transparència i equitat. Mostrarem com mutualitats i cooperatives del món assegurador impulsen un sector assegurador ètic alternatiu al model tradicional i utilitzen el segell europeu EthSI per mostrar-ho.

Arç Cooperativa és la primera mediadora d’assegurances d’Europa registrada amb el segell EthSI per a la gestió de l’assegurança ètica i solidària amb el màxim nivell de registre. Certifica l’adopció de pràctiques de responsabilitat social i d’inversió èticament orientada, socialment responsable, així com altres comportaments ètics de les organitzacions, com la vinculació a l’economia solidària o ser usuària de la banca sostenible. Els criteris d’aquest segell es dirigeixen tant als productes com a les gestores i companyies asseguradores, que són avaluades cada any per l’Observatori de les Finances Ètiques a través d’un comitè independent.

A més, a la FESC el nostre soci Jordi Via participarà en una presentació literària. Serà la presentació amb l’autor Antoni Pons del seu llibre “De mi vida social y política. Memorias 1964 – 2017”. Aquest relat autobiogràfic és clau per comprendre les grans fites en les darreres dècades de l’Ecomonia Social i Solidària, en especial a les Illes Balears. Es farà a les 13 hores el dissabte 27 d’octubre a l’espai David Santacana de la FESC al recinte fabril de la Fabra i Coats.