El passat 18 de març vam signar un acord de col·laboració amb KM0 Slow Food, una iniciativa nascuda d’Slow Food, entitat que aglutina els restaurants quilòmetre zero. Aquest conveni és una forma més de materialitzar el nostre suport a la cultura catalana i popular, aquest cop a través de la gastronomia local.

Amb l’acord signat entre Arç Cooperativa i KM0 Slow Food, ampliem el radi d’abast de les assegurances gestionades amb criteri ètic. Aquest conveni de col·laboració vol mantenir i millorar l’oferta d’assegurances adreçada al conjunt de persones sòcies tot reforçant el desenvolupament de l’assegurança ètica i solidària i el mercat social. Serà també una plataforma desenvolupadora d’altres futures col·laboracions en el marc de l’impuls de l’ESS. Arç Cooperativa oferirà consultoria de programes d’assegurances, diagnosi i optimització per a renovacions i noves contractacions, i una gestió professional de les pòlisses específiques per a empreses i entitats amb la disminució de costos associada a la compra col·lectiva.

KM0 Slow Food va sorgir a partir de les trobades entre cuiners i cuineres que compartien la pertinença a Slow Food, una organització internacional de base fundada l’any 1989 per prevenir la desaparició de cultures i tradicions alimentàries locals. Especialment, Slow Food vol contrarestar l’auge dels ritmes de vida accelerats i per combatre el desinterés general sobre els aliments que es consumeixen, la seva procedència i producció, i la forma en què les nostres decisions alimentàries afecten el món que ens envolta.

Des d’aleshores ha esdevingut un moviment global que avui implica a milions de persones en més de 160 països, que treballen per garantir que tothom tingui accés a una alimentació bona, neta i justa. Aquesta organització defensa que l’alimentació està intímament lligada amb altres aspectes de la vida: la cultura, la política, l’agricultura i la natura. A través de les nostres eleccions de consum alimentari podem exercir una influència col·lectiva sobre la forma en què aquests es cultiven, es produeixen i es distribueixen generant, en conseqüència, un gran canvi planetari. El projecte Restaurants KM0-Slow Food és una iniciativa que sorgeix de les idees compartides entre xefs l’any 2008.