L’Ateneu Barcelonès va acollir el dimecres 6 de novembre la tercera edició dels Premis Antoni Carné. L’acte, organitzat per l’Ens de l’Associacionisme Cultural Català (ENS), reconeix les entitats, les iniciatives innovadores, comunicatives, les activitats, els programes i les persones dedicades a l’associacionisme cultural. Un any més, Arç Cooperativa vam participar de la vetllada i vam entregar el Premi Arç Cooperativa a l’Activitat a l’Associació Cultural Sibemoll.

La Fonoteca de Cobla, impulsada per la Cobla Ciutat de Girona, treballa per la recerca i la recuperació d’autors i peces inèdites. En aquest marc desenvolupa la seva tasca l’AC Sibemoll, guanyadora del Premi Arç Cooperativa a l’Activitat. L’entitat treballa per posar a disposició dels estudiosos i el conjunt de la ciutadania l’ampli corpus recollit de la Fonoteca de Cobla.

Els altres projectes finalistes de la categoria van ser l’Associació Cultural Calaix de Sastre, la Colla de Diables, Diablots i Drac de Sant Andreu de la Barca i l’Associació Cultural l’Empelt que van rebre una menció especial del jurat.

En Javier Gómez, soci d’Arç Cooperativa, va destacar la gran tasca que desenvolupa l’ENS, una confederació cultural formada per 31 federacions de cultura popular. L’ENS té la voluntat d’esdevenir, portaveu i eix vertebrador de la Taula del Tercer Sector Cultural Català. Alhora, vol donar resposta a la necessitat de comunicar amb eficàcia i eficiència el conjunt de les activitats del moviment associatiu cultural.

El guardó es va entregar durant l’acte de lliurament dels III Premis Antoni Carné. Els premis porten el nom del fundador i primer president de l’ENS, que va dedicar els seus esforços a dotar al moviment associatiu de prestigi i reconeixement social. Els guardons reconeixen, des de fa 3 anys a entitats, iniciatives, activitats, programes i persones dedicades a l’associacionisme cultural. Des d’Arç Cooperativa treballem des de fa molts anys amb desenes d’entitats de cultura popular d’arreu del país i el considerem un sector estratègic en el desenvolupament cultural. Per aquest motiu, impulsem i donem suport als Premis Antoni Carné així com altres iniciatives que promouen la cultura popular, pal de paller de la creació de comunitats riques, diverses, defensores de les tradicions però també impulsores d’innovació i transformacions socials.

També van estar premiades, en altres categories, la Montserrat Garrich, l’Associació de Publicacions Periòdiques en Català, l’Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya, l’Associació Cultural Botafocs i el Centre d’Estudis Riudomencs Arnau de Palomar.