Cada vegada és més habitual l’ús de les xarxes informàtiques com a recursos estructurals en el desenvolupament de les nostres activitats. A més a més, la proliferació del teletreball fa que sigui necessari analitzar i preveure les conseqüències de l’accés i l’ús no autoritzat als nostres recursos. Això fa que les  empreses i les organitzacions adoptem noves mesures de gestió dels riscos associats a la seguretat de les dades, els programes i els processos: les assegurances de ciberseguretat.

Les primeres assegurances de ciberseguretat van dissenyar-se fa més de deu anys per cobrir sinistres de grans corporacions, però avui en dia estan adaptades a les necessitats de qualsevol entitat, sigui quin sigui el seu volum d’activitat.

Aquestes assegurances ofereixen un servei de protecció addicional que cobreix les pèrdues derivades d’errades o atacs. Alhora, existeix un conjunt de cobertures personalitzades en funció de quines siguin les necessitats de cada empresa o organització a partir de tres àmbits d’actuació: el servei preventiu, el servei reactiu i el servei de prestacions.

Servei preventiu

És el servei de prevenció i reducció del risc cibernètic. Inclou la formació a les persones treballadores a través de la conscienciació. Es tracta d’un servei que cobreix el teletreball, fins i tot quan es realitza amb equips de les persones treballadores.

Servei reactiu

És un servei d’assistència amb experts disponibles les 24 hores. Dona suport i indemnitza les possibles extorsions cibernètiques. A més a més, cobreix les despeses de recuperació de dades i equips.

Servei de prestacions

Inclou un conjunt de prestacions que les empreses i les organitzacions poden necessitar en cas d’atac cibernètic:

  • Protecció davant de reclamacions de tercers per l’incompliment del deure de custòdia de dades de clients o proveïdors.
  • Despeses de defensa jurídica o consultoria legal.
  • Sancions per vulnerar la llei de protecció de dades.
  • Pèrdua de beneficis propis per la interrupció de l’activitat.
  • Relacions públiques.

Demana’ns un pressupost

Des d’Arç Cooperativa t’animem a informar-te, rebre assessorament i aprofitar la innovació de les solucions avançades i específiques per cobrir els riscos de ciberseguretat.

Si vols rebre més informació i rebre un pressupost d’una assegurança que complementi la infraestructura de seguretat de la teva empresa o organització, pots fer-ho a través d’aquest formulari o dels nostres canals habituals.