La calor ha arribat i comencem a sortir de casa després de passar mesos tancades. Per això, des d’Arç Cooperativa volem recomanar-te una sèrie de plans de proximitat, sostenibles o cooperatius per aquest estiu.

Menja i beu conscientment

Si vols gaudir amb amics, amigues i familiars de plats de proximitat amb aliments de temporada, ecològics i sense transgènics, trobaràs una seixantena de restaurants arreu del territori que formen part del projecte Cuineres i Cuiners Km0.

Al Parc de Collserola pots visitar i descobrir la Masia de Can Calopa de Dalt, de l’Olivera Cooperativa. Es tracta d’un projecte d’integració social on persones amb discapacitats viuen, cuiden les vinyes i elaboren vins de qualitat.

Situat en una antiga cereria del barri gòtic de Barcelona, la Cerería Cooperativa és un restaurant vegetarià organitzat com a cooperativa de treball. Al seu local també hi trobaràs una botiga d’instruments musicals Lutier i discos de música

Escapa’t d’una altra manera

Aquest estiu és una bona ocasió per visitar el Pirineu lleidatà. Pots descobrir un centenar d’allotjaments que aposten per un turisme respectuós amb l’entorn, sostenible i integrador al web de la Federació de cases rurals a Lleida.

Si vols desconnectar i descansar envoltada de natura, a Altron, al Pallars Sobirà, trobaràs l’Era de Sansa, una casa rural respectuosa amb el medi-ambient. L’antic paller utilitza panells solars per escalfar l’aigua i una caldera de biomassa a l’hivern.

A Mura, un petit poble de pedra del Bages, una cooperativa gestiona l’alberg els Caus i el restaurant Les Olles. Les sòcies treballen amb proveïdors de proximitat, enfortint l’economia social i minimitzant el seu l’impacte mediambiental.

A Sant Pau de Segúries, al Ripollès, pots descobrir el Mas La Sala, un projecte d’habitatge comunitari i d’autoocupació en un entorn rural format per professionals de diferents àmbits. Hi trobaràs allotjament i activitats per a infants i adults.