Reproduïm aquest article de la XES amb una de les novetats d’enguany a la FESC2016.

Enguany diverses iniciatives que aborden la tecnologia i la informàtica des de criteris d’economia solidària s’han organitzat per crear un nou espai en el marc de la FESC: la TecnoFESC! 

L’espai TecnoFESC agruparà estands d’empreses i entitats d’aquest àmbit i acollirà tallers relacionats amb la sobirania tecnològica i informàtica: una Install Party permetrà als usuaris que vinguin amb el seu ordinador instal·lar-se programari lliure; una Restart Party ajudarà a reparar aparells electrònics; un punt de reciclatge i donació de material informàtic recuperarà ordinadors vells per a ús d’altres entitats; un taller d’automatització de processos per millorar la gestió de les organitzacions i la difusió de les seves activitats. D’aquesta manera la TecnoFESC vol incidir en els diferents estadis de la vida dels aparells tecnològics i com en fem ús, des del punt de vista de consum responsable, abordant problemàtiques com la de l’obsolescència programada o els drets laborals als països productors. Aquestes alternatives es tractaran en “xerrades llamp” de cinc minuts.

La TecnoFesc té l’objectiu d’assessorar persones, entitats i empreses sobre les diferents alternatives que tenim per satisfer les nostres necessitats tecnològiques i informàtiques, sense haver de pagar els peatges de la societat de consum, el control monopolístic i reduint al màxim possible les injustícies que la tecnologia provoca a les treballadores de països empobrits. Us convidem a fer passos endavant dins la vostra organització: per una tecnologia i informàtica més segura, justa, barata, sostenible i solidària; la TecnoFESC us ho posa fàcil!

Formen part d’aquesta iniciativa SETEM Catalunya, Reutilitza.cat, Electronic Reuse, Restarters BCN, Associació de joves TEB, Adab1ts, entre altres entitats i empreses.