Aquestes festes desconnecta’t del capitalisme, instal·lat a les alternatives! Vine a la Install Party de Barcelona

Un nou model econòmic més ètic i solidari ja és una realitat a Catalunya. És per això que aquestes festes et convidem a deixar enrere un consum que perpetua les injustícies i t’animem a actuar.

La lògica del lliure mercat, la competitivitat i l’obtenció del màxim benefici econòmic se situa per damunt dels drets de les persones, de les condicions laborals dignes i de la preservació del medi ambient. Aquest sistema genera profundes desigualtats: la pobresa continua afectant mil milions de persones i les desigualtats han augmentat, l’1% de la població mundial posseeix la meitat de la riquesa global, mentre que el 80% de la població se’n reparteix només el 6%.

Afortunadament, més enllà de les pràctiques de consum responsable, l’Economia Solidària ens ofereix productes i serveis justos que parteixen de la mateixa reflexió: com a consumidores, allò que triem afavoreix un model econòmic i social o un altre, cal ser crític i conscient a l’hora d’omplir la nostra cistella de la compra.

Tenim opcions per canviar les coses: el teu banc inverteix en indústria armamentista? Passa’t a les finances ètiques. El teu proveïdor de llum expolia països al sud? Contracta energia respectuosa amb el medi ambient i les persones. La teva companyia telefònica explota els seus treballadors? Dóna’t d’alta al treball cooperatiu.

Aquestes festes, a la Fira de Consum Responsable de Barcelona, et convidem a deixar enrere un consum que perpetua les injustícies i t’animem a instal·lar-te les alternatives de l’Economia Solidària en els camps de les finances, llum, telefonia, premsa, assegurances i altres serveis. Vine els dies 17 i 27 de desembre a Plaça Catalunya i membres d’aquestes alternatives t’assessoraran i ajudaran a fer la tramitació on-line dels serveis que et vulguis “instal·lar”. En una hora com a màxim podràs fer tot el recorregut: entrar “connectat al capitalisme” i sortir amb les alternatives instal·lades.