L’Ateneu Popular 9Barris celebra enguany el seu 40è aniversari. Ja sumen quatre dècades d’autogestió, assemblearisme, teatre, circ i reivindicació popular des del veïnat per al veïnat. Aquest ateneu barceloní és client d’Arç Cooperativa i hi hem volgut parlar per conèixer una mica més les seves activitats. Llancem l’etiqueta #ConfienEnNosaltres per compartir les experiències dels nostres companys de viatge.

L’Ateneu Popular de 9Barris, en paraules pròpies del col·lectiu, “és un espai sociocultural dedicat a la formació i producció de circ”, d’una banda, i de l’altra, “ofereix programació cultural des d’una perspectiva crítica”. Es tracta d’un projecte de gestió comunitària i arrelament territorial: va començar des de l’apropiació popular d’una antiga fàbrica asfàltica per fer-hi créixer un edifici que omplís de vida el barri.

Quan els preguntem què destacarien d’aquestes quatre dècades de feina i d’incidència social, ens expliquen que “malgrat que l’Ateneu no és una cooperativa, sí que treballa sota els paràmetres de l’economia social solidària. Intentem generar vincles amb altres projectes de caràcters cooperatiu”. Els resulta difícil triar el més important que han viscut durant la seva trajectòria: “En tot cas, potser destacaríem la capacitat del projecte per reinventar-se i no acomodar-se. Això ha estat clau per arribar a la quarantena amb independència i autonomia”, afirmen.

L’Ateneu de 9Barris ha dividit l’any 2017 en tres etapes: memòria, celebració i reflexió. “De cara a la segona meitat d’any entrarem en la reflexió, amb unes jornades que ens permetin projectar què volem fer en els pròxims anys i quins reptes de futur tenim”, expliquen.

Són clients d’Arç Cooperativa des de fa més de vuit anys. Van decidir contractar assegurances ètiques “per coherència amb el projecte i amb els valors de l’economia social solidària”. A les altres corredories d’assegurances, opinen,  no hi han trobat els mateixos valors. “Amb Arç podem treballar des de l’ESS, amb confiança i bon tracte, sabent que es vetllarà per l’interès mutu”.

client arç ateneu popular 9barris

Si ens voleu explicar la vostra experiència amb les assegurances ètiques o per què confieu en Arç Cooperativa per a contractar-les, contacteu amb nosaltres!