Ens alegra anunciar que Arç Cooperativa i Som Mobilitat hem tancat un acord de col·laboració. Ha estat un procés llarg, que es va iniciar a finals de l’any 2015, del què hem aprés molt gràcies a les companyes cooperativistes. Seguim teixint aliances a l’economia social i solidària!

Som Mobilitat és una cooperativa, sense ànim de lucre i amb seu a Mataró. El seu projecte és el primer a oferir un servei de mobilitat elèctrica compartida. En resum, es tracta d’una cooperativa de solucions de mobilitat compartida, amb el component afegit de la voluntat ecològica i sostenible mitjançant l’ús de vehicles elèctric.

La primera trobada entre Arç Cooperativa i Som Mobilitat es va fer al desembre del 2015, per captar l’essència del projecte, compartir idees i desenvolupar un producte assegurador personalitzat. Hi van participar l’Alfonso Bolado i la Iolanda Palma de la nostra cooperativa, amb l’Arnau Vilardell i en Ricard Jornet de Som Mobilitat.

D’alhesores ençà, hem treballat en un procés lent però constant. Ha estat un repte engrescador que ens ha permès formar part d’un projecte cooperatiu, col·lectiu i democràtic, amb l’objectiu de provocar un canvi de model de la mobilitat actual i que fa evolucionar l’economia col·laborativa. I ho hem aconseguit! Des del passat 6 de febrer, ja circula el primer vehicle elèctric assegurat a través d’Arç Cooperativa.

Som Mobilitat, pionera de la mobilitat compartida sostenible

A Som Mobilitat han començat amb el primer cotxe elèctric i a curt termini volen ampliar la flota. També volen incorporar el servei per a bicicleta i motocicleta. Per mitjà d’una aplicació mòbil, els usuaris saben en temps real la disponibilitat dels vehicles i poden fer-ne la reserva. Entre les dues organitzacions hem elaborat un document que recull les condicions de l’assegurança que hem treballat per a Som Mobilitat -aspectes tècnics, tipus de conductors, tarifes, etc.