Arç Cooperativa hem participat en la jornada matinal estratègica “Compartim ECOS”, feta el dimarts 21 de febrer a l’Aula Ronda del Col·lectiu Ronda. Hem pogut compartir eines de gestió, reglaments de règim intern, protocols d’acollida de noves  incorporacions… tot plegat per treballar de cara a definir el nou pla de gestió.

En aquesta trobada, les cooperatives que conformem el grup ECOS hem posat en comú els nostres reptes particulars, amb una visió estratègica i a mig termini. Les companyes de LabCoop han dinamitzat la sessió i ens hi hem reunit una vintena de persones, com a representants de les diferents cooperatives que conformem ECOS.

jornada estrategica Compartim ECOS

Som ECOS

ECOS és un grup de cooperatives i entitats de l’economia social solidària que treballen en sectors d’activitat diversos i que té com a objectius enfortir i desenvolupar les organitzacions sòcies, procurar el benestar de les persones que les integren i contribuir a la creació del mercat social.

Ens relacionem entre nosaltres des dels valors de la confiança, la transparència, la democràcia, la igualtat, l’autoorganització i la solidaritat. Intentem posar sempre les persones en el centre de la nostra acció, així com contribuir a la transformació social.

Per aconseguir aquests objectius creem sistemes de suport mutu i inversió col·lectiva, fem oferta conjunta de productes i serveis amb responsabilitat social i ambiental, compartim serveis i aprenentatges, etc. Actualment en som part catorze organitzacions sòcies, que donen feina estable a un centenar de persones i agrupen 7.200 persones sòcies de consum.

Un dels punts forts de treballar conjuntament a ECOS és la possibilitat de crear sinergies entre nosaltres, les diferents cooperatives i les sòcies que les conformen. Així, duem a terme la màxima de cooperar en comptes de competir, de créixer juntes per ser més humanes i més pròximes a l’entorn. Vam ser part del grup promotor d’ECOS i ja fa quatre anys que estem “vivint” a l’edifici del carrer Casp número 43, que es va inaugurar el mes de juny de l’any 2012. El segon local d’ECOS, situat a Bailen número 5, complirà enguany tres anys.

Finalment, hi ha diverses cooperatives que no estan enclavades a cap dels edificis del grup i que en formen part, també fora de Barcelona. Així doncs, ens adaptem i adoptem formes diverses per encaixar els projectes que comparteixen uns valors i una ètica comuna: els de l’economia social solidària.