Atlantis dóna servei d’assegurances ètiques. És una de les organitzacions acreditades amb el segell EthSI amb qui treballem des d’Arç Cooperativa. Recentment la seva directora comercial, Rosa Mayordomo, ha estat entrevistat al periódic Malarrassa de Terrassa. Fem reproducció parcial del text aquí i us animem a llegir-la!

Entrevista amb Rosana Mayordomo, Directora Comercial d’Atlantis, el servei assegurador de l’economia social, un bon exemple d’entitat compromesa amb els valors de l’economia social i el desenvolupament sostenible. La seva oferta es caracteritza per una visió ètica i social de l’assegurança, que la fa diferent de la majoria d’entitats del mercat assegurador.

Què fa realment diferent Atlantis d’altres serveis asseguradors?

Atlantis ha triat des de sempre oferir solucions d’assegurances diferents de les tradicionals, que fossin coherents amb el seu posicionament en el món de l’economia social. La seva oferta s’inscriu en una perspectiva de defensa de valors com la confiança i el respecte, la solidaritat, la transparència, la claredat i la solvència. Per això, la seva acció es recolza en principis mutualistes, cooperativistes, sindicals i veïnals, principis que són defensats també pel gran grup assegurador al qual pertany.

En l’entorn econòmic i social actual, d’inseguretat i precarietat, Atlantis continua sent fidel als seus valors d’origen. No es tracta només d’una declaració d’intencions, el que volem és que les nostres decisions i actuacions, així com els productes i serveis que oferim, siguin un fidel reflex de la filosofia que ens caracteritza. Ja fa més de sis anys que Atlantis ha obtingut el segell EthSI, que certifica una gestió ètica i solidària.

Aquest distintiu certifica el compliment de criteris relacionats amb el foment de la sostenibilitat social, ambiental i la transparència, tant a nivell de la nostra gestió com dels productes que oferim. Valora aspectes relacionats amb un comportament ètic de l’organització: responsabilitat social, inversió socialment responsable, mutualisme, transparència o vinculació amb l’economia social, entre altres. Atlantis va ser la primera companyia asseguradora en obtenir aquesta certificació, validada cada any per un comitè avaluador independent.

Algun exemple concret del que pot fer un servei assegurador per posar en pràctica la vocació social?

A més de les assegurances, per garantir la protecció i el benestar dels assegurats, existeixen diferents mitjans per posar-nos al servei de les persones i del seu benestar. El nostre Fons de Solidaritat, per exemple, és un fons econòmic que permet oferir una ajuda específica, fora del marc contractual de la pòlissa, a aquells clients que per un esdeveniment imprevist i aliè a la seva voluntat es vegin immersos en dificultats que l’assegurança, com a tal, no pot cobrir.

Però no ens quedem aquí. Ja fa més de 6 anys, davant la perspectiva d’una crisi d’efectes profunds sobre l’estabilitat laboral, Atlantis va incorporar en les pòlisses que oferia, de manera totalment gratuïta, la garantia de Protecció d’Assegurances per Desocupació. Gràcies a això, molts dels seus clients s’han beneficiat d’aquesta cobertura i s’han alliberat temporalment de pagar les seves pòlisses de cotxe, moto, llar, caravanes, accidents o vida, sense renunciar a la tranquil·litat d’estar perfectament assegurats. Mitjançant aquesta cobertura, si es compleixen les condicions establertes, es reemborsa al client l’import de la prima anual que hagi abonat per la seva assegurança, amb un límit màxim per assegurat de cinc pòlisses i 1.000 euros a l’any. Estem molt orgullosos de poder contribuir, d’aquesta manera, a mitigar una mica els efectes de la crisi, que tant està perjudicant les famílies treballadores.

Quin vincle té Atlantis amb les associacions veïnals i els veïns?

Atlantis té des de fa molts anys uns forts llaços amb l’àmbit de les associacions veïnals. L’aliança estratègica que tenim amb la CONFAVC (Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya) ens permet oferir a les associacions i als veïns i veïnes assegurances de qualitat fonamentades en principis mutualistes i de l’economia social: auto, moto, llar, vida, accidents, estalvi, responsabilitat civil, multirriscos de locals, etc… Parlem sempre d’un servei assegurador amb la millor relació qualitat/preu i un fort compromís ètic i solidari.

Podreu llegir la resta de l’entrevista al seu article original en aquest enllaç.