La Federació de diables i dimonis de Catalunya ha triat Arç Cooperativa com a corredoria d’assegurances. Això implica que, per a totes les colles federades, som la corredoria de referència per a la contractació de pòlisses.

Per això hem preparat un paquet específic i estudiat per les colles del foc. Les diferents tipologies d’assegurances que oferim a les entitats federades tenen en compte les necessitats personalitzades del sector de dimonis i diables. Estan adaptades a la normativa del R.D. 989/2015 i la seva ITC 18.

Aquestes pòlisses inclouen:

  • responsabilitat civil
  • responsabilitat civil de les juntes
  • defensa legal
  • accidents

Amb aquest acord, Arç Cooperativa ja tenim una quinzena d’acords amb Federacions i Coordinadores vinculades a la cultura popular catalana. Alguns exemples són la Federació d’Ateneus de Catalunya, l’Agrupació del Bestiari festiu o la Federació Catalana de Societats Musicals. Treballem amb més de 2.000 organitzacions i per això coneixem com abordar les necessitats d’entitats, associacions, empreses, etc., en les assegurances dels seus diversos sectors.

Dimonis, dracs i bèsties diabòliques

La Federació de Diables i Dimonis de Catalunya està formada per més de 250 colles, distribuïdes pel Principat, les Illes Balears i la Catalunya Nord. El Ball de Diables és una de les representacions festives més antigues de cultura popular i tradicional catalana amb referències escrites l’any 1150 al Principat i el 1512 al País Valencià.

A partir de la dècada dels anys vuitanta amb els correfocs l’element festiu experimenta una gran popularitat amb la creació de noves colles fora de la zona tradicional del Ball de Diables estenent-se per tots els racons dels Països Catalans.

Actualment els diables, amb la seva participació en les cercaviles, en les processons i en els correfocs s’han convertit en una part essencial de les festes majors de molts pobles i ciutats, amb més de 1.500 actes de foc anuals.