Un total de 146 organitzacions han fet el Balanç Social; un 39% més que la campanya anterior. 89 han optat per la versió completa, i 57 han fet la versió bàsica. Des d’Arç Cooperativa també hem elaborat, un any més, l’anàlisi dels compliment dels criteris ètics en el nostre projecte; ben aviat farem públics els resultats del 2016 i els tindreu disponibles per consultar. Per ara, reproduïm aquesta notícia publicada a la pàgina web del Mercat Social.

En aquesta nova edició de la campanya, hem experimentat un fort creixement en la xifra d’organitzacions que han fet balanç: s’ha passat de 105 a 146; un increment del 39%. Del total, un 39% ha realitzat la modalitat bàsica, i un 61% la modalitat completaEl context d’expansió de l’Economia Social i Solidària juntament amb les seves eines i modalitats de Balanç Social, estan donant els seus fruits.

Durant el mes de juliol, la comissió de Balanç Social estarà revisant i validant els informes i notificarà les valoracions a totes aquelles organitzacions que han fet balanç. Aquelles que hagin superat els criteris establerts, apareixeran al catàleg de mercat social de la XES, que amb aquest increment d’organitzacions, amplia el ventall de productes i serveis que es poden consumir en l’àmbit de l’ESS.
Aquelles que vulgueu demanar el segell, rebreu un correu amb les indicacions corresponents.

Des de la comissió de Balanç Social treballarem en l’elaboració de l’informe l’Estat del Mercat Social Català, que es presentarà durant la propera Fira d’Economia Solidària, i en el que s’analitzaran els estàndards a partir dels indicadors agregats de Balanç Social i Pam a Pam.

Les organitzacions que no hàgiu arribat a temps de fer el Balanç Social però encara voleu aparèixer al catàleg, encara el podeu fer, però ja no podreu aparèixer a l’informe de L’Estat del Mercat Social Català.