Aquesta primera setmana de setembre s’ha publicat un manifest, promogut des de l’entorn de l’Economia Social i Solidària, a favor del referèndum de l’1 d’octubre. Diversos cooperativistes del territori català l’han signat. Ho han fet a títol individual però no es pot desvincular la seva signatura de l’experiència que tots els signants tenen en un sector de valors socials com és l’ESS.

Segons les persones signants, es pronuncien a favor del referèndum de l’1 d’octubre perquè “les diferències polítiques no es resolen prohibint sinó de manera democràtica, votant, de la mateixa manera com democràticament nosaltres gestionem les nostres entitats i resolem els conflictes que, en un moment donat, puguem tenir.” El text complet del manifest es pot consultar en aquest enllaç.

Relacionat amb aquest tema, des d’Arç hem col·laborat en la publicació d’un suplement especial per intentar radiografiar el referèndum de l’1-O. Sota el títol de “Desobedients”, La Directa Coop ha llençat una edició especial de 100.000 exemplars d’aquest dossier de 24 pàgines. Estarà disponible en paper a diversos punts del territori català, però també es podrà llegir al web d’aquest mitjà.