Quan arriba finals d’any les persones tendim a fer memòria i veure quin ha estat el recorregut que hem tingut els passats mesos. Les organitzacions no som diferents: a Arç Cooperativa estem endreçant els mobles abans d’encarar l’any 2018 que ja s’acosta. A més de preparar i projectar com ens organitzarem enguany, quins reptes volem posar-nos, quines dates ens semblen destacades i a on participarem per seguir difonent l’economia social i solidària, també hem volgut fer-nos una fotografia del present. Saber com és la comunitat que acompanya i acull la nostra cooperativa.

Hem elaborat una infografia on retratem qui ens acompanya en el nostre viatge per promoure les assegurances ètiques i solidàries. Des de col·lectius, entitats i grups que ens donen la seva confiança per gestionar les pòlisses, fins a projectes afins i aliats amb qui col·laborem. Volíem fer-nos una selfie per retratar qui, per què i gràcies a qui, som el que som. Perquè qui practiquem el cooperativisme tenim molt clar que, sense la comunitat, no som res.

Més de trenta anys després d’iniciar l’aposta per unes assegurances que tinguin com a pal de paller  l’equitat, la mutualitat i la transparència, el mercat social ha canviat molt. i ho ha fet per a bé! L’economia social solidària a Catalunya està en expansió, no només en abast sinó també en diversificació. Només cal donar una ullada a l’informe de l’estat del mercat social català de l’any 2016 per adonar-se dels passos de gegant que s’han fet en les darreres dècades.

Us adjuntem en format PDF aquesta infografia que elabora un mapa de la comunitat d’Arç Cooperativa, perquè pugueu consultar-la i saber quines aliances hem teixit. Veureu que hi ha diversos sectors que ens interessen especialment: les finances i la banca ètica; la comunitat educativa; l’associacionisme en la cultura popular i tradicional; els moviments socials i civils… I, com no podia ser d’una altra manera, l’àmbit de l’ESS i del cooperativisme. Gràcies per formar amb nosaltres aquesta comunitat!