El 10 de març és el dia escollit per la celebració del primer Concurs Nacional d’Enceses. Serà una jornada molt important per a la Federació de Diables i Dimonis de Catalunya (FDDC). Onze colles de diables d’arreu del país competiran a Picamoixons (Alt Camp) en una doble ronda de competició per obtenir el reconeixement del jurat.

La presentació del concurs, dimarts 13 de febrer al Local Social de Picamoixons (11:30h), comptarà amb l’assistència dels senyors Francesc Rull, Jordi Gras i Pep Enric Martí, alcalde de Picamoixons, Director dels Serveis Territorials de Cultura a Tarragona i president de la FDDC respectivament. La cita, oberta a tots els mitjans de comunicació, també comptarà amb la participació de nou colles de diables, que amenitzaran la jornada fent una encesa conjunta.

El Concurs Nacional d’Enceses compta amb la col·laboració de les principals pirotècnies catalanes i l’asseguradora Arç Cooperativa. La correduria d’assegurances es farà càrrec de la pòlissa d’assegurança del concurs, que comptarà amb un capital assegurat de 1.200.000 €. Una col·laboració imprescindible per garantir el correcte funcionament del concurs.

Nou web de la Federació de Diables i Dimonis de Catalunya

La nova plataforma web, que incorpora importants millores estètiques importants, també amplia facilitats pels usuaris. Els aficionats al foc podran consultar l’agenda d’actuacions i les notícies d’actualitat de les colles de diables associades a la FDDC. Aquestes, que veuran recollides les seves dades de contacte en un directori públic, hi trobaran múltiples documents de consulta: assegurances, decrets legislatius, dades d’interès de la federació, requisits per fer concurs de formació, etcètera. Per aquelles colles de diables que encara no estan associades a la FDDC, el web també oferirà la possibilitat de donar-se d’alta telemàticament.

Article original de Revista Tornaveu