La Xarxa d’Economia Solidària (XES) ha fet un vídeo que homenatja totes aquelles xarxes locals que, arreu del territori català impulsen l’economia social i solidària.

Una xarxa local és una agrupació d’entitats i persones en un territori concret (municipi, comarca, barri…) que s’articulen amb la voluntat d’impulsar l’ESS i esdevenir el referent territorial de l’economia solidària. Intercooperant, visibilitzant el teixit local, construint mercat social i fent incidència a les administracions públiques locals per tal de promoure una economia al servei de les persones.

La tasca d’aquestes xarxes locals permet que l’ESS prengui volada en molts àmbits i sectors. L’acosta al màxim de gent possible i serveix per crear referents. El suport mutu, la transparència, el benefici social per davant del benefici particular… tot plegat són valors intrínsecs del cooperativisme que es veuen reflectits en els projectes locals amb efectes al territori.

Ja ha passat i sabem que tornarà a passar: a partir de conèixer aquestes experiències locals, més gent s’anima a impulsar els seus projectes. Siguin projectes de consum responsable, de cohabitatge, d’associacionisme, de creació de llocs de treball i d’autoocupació, de trobades entre iguals i col·lectius… La xarxa de l’economia social i solidària creix cada dia!