Aquest abril vam participar en una jornada formativa per a membres de colles de foc. Més de 130 persones hi van participar! La trobada, organitzada per la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural, es va fer a la Sala Cabanyes de Mataró.

Com ja deveu saber si formeu part de la cultura del foc catalana, per poder dur a terme les manifestacions festives amb ús de pirotècnia calen persones formades i acreditades. Per això, recentment la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural va organitzar una jornada formativa al Maresme. Aquesta jornada forma part dels programes de formació que la Direcció ha establert, conjuntament amb la Delegació del Govern espanyol a Catalunya, l’Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya, i la Federació de Diables i Dimonis de CatalunyaLes jornades estan dirigides a membres de les colles de foc, siguin responsables de grups de consumidors reconeguts com a experts (RGCRE) o bé consumidors reconeguts com a experts (CRE).

Ens van convidar a participar i per això Arç Cooperativa va preparar una presentació sobre les assegurances per a activitats de caràcter tradicional, religiós i amb articles pirotècnics. La podeu consultar clicant en aquest enllaç, disponible per tothom. 

Hi va haver moltes preguntes i implicació del públic a la jornada. La majoria de les consultes fetes després de la nostra ponència anaven relacionades a tenir més informació sobre la legislació d’ocupació i ús d’espais públics educatius. D’altra banda, en relació a pòlisses per a colles, es van fer preguntes sobre assegurances d’accidents innominades. És a dir, són assegurances on no consten els noms de les persones associades.

En aquest cas, també va ser interessant poder explicar la practicitat d’un contracte anual. Des d’Arç Cooperativa aconsellem contractar assegurances anuals i no pas puntuals. Hem comprovat, donada la nostra llarga experiència treballant braç a braç amb tot tipus d’entitats i associacions de la cultura popular catalana, que val la pena no haver de contractar pòlisses per cada acte i/o activitat, sinó tenir una cobertura anual. 

Llarga trajectòria d’Arç Cooperativa amb les colles de foc

Jornades com aquesta ens permeten també retrobar amistats, com són el Bestiari Festiu i la Federació de Diables, amb qui fa anys que treballem. Recentment en vam parlar en una entrevista conjunta als seus representants, que podeu consultar aquí: #ConfienEnNosaltresAquestes dues entitats són exemple de les diverses i diferents organitzacions de cultura popular catalana amb qui treballem. Ens vam plantejar com a repte trobar les pòlisses i cobertures més indicades per cada col·lectiu cultural i ho estem aconseguint. Estem contents de veure que cada vegada tenim més lligams amb aquest món associatiu.