El passat dissabte 29 de setembre es va celebrar a Cardedeu la primera Fira de l’Economia Social i Solidària. Va ser un enorme èxit, amb més d’un miler de persones participant-hi! Un esdeveniment que s’ha convertit en un aparador dels productors i comerciants locals i que ha estat dinamitzat amb un espectacle i dues taules rodones. Des d’Arç Cooperativa vam fer una xerrada sobre les assegurances ètiques

La plaça de Sant Corneli de Cardedeu va acollir la primera edició d’una fira sobre l’ESS en aquesta població catalana. I va ser un enorme èxit, amb més de mil visitants que van recórrer les paradetes instal·lades i que van assistir a les diferents xerrades o les dues taules rodones. El nostre soci Jordi Via va fer-hi una xerrada per explicar què són les assegurances ètiques i solidàries, a més d’il·lustrar com aquestes estan entroncades en la banca responsable i les finances ètiques. Va ser un dels molts exemples de consum crític i responsable que es pot fer a Catalunya.

Al diari digital Som Vallès expliquen aquesta trobada que volia promoure el consum responsable. Parlen amb Yago Calbet, tècnic d’Economia Social i Solidària del Centre de Suport Empresarial i Tecnològic de Cardedeu (CSETC). “En total han passat més de 1.000 persones per la Fira d’Economia Social i Solidària (FESS) de Cardedeu i hi ha hagut molt bons projectes. En total, 25 repartits en 23 parades. Per ser la primera edició ha estat brutal i ja tenim ganes de la següent”, explicava per aquest mitjà.

Una de les taules rodones va ser sobre el periodisme compromès, activitat que va posar punt final a la fira. Moderada per la periodista Mònica Terribas (Catalunya Ràdio), hi van participar periodistes d’El Setembre, La Directa, El contrapunt i Som Vallès. Més d’una cinquantena de persones van escoltar el debat.