Demà comença la 21a Fira Mediterrània de Manresa, un mercat d’espectables amb la tradició mediterrània com a eix.  Participarem el dijous 4 d’octubre en aquesta trobada anual és un referent com a espai d’intercanvi entre professionals del món cultural. 

El dijous 4 d’octubre participem en la 21 Fira Mediterrània de Manresa. Aquesta cita anual es mou en dos àmbits principals: la cultura popular i les músiques del món. El nostre soci Javier Gómez farà una xerrada amb el títol “De la gestió del risc a l’assegurança”. Serà a les 16 hores, a l’espai de la Llotja Professional. Serà en el marc de l’activitat PRO de la Fira, que atendrà la gestió jurídica, el media ambient i la internacionalització com a eixos de treball. 

Com expliquen a la pàgina web de la Fira, es preveuen més d’un centenar d’activitats professionals durant els dies 4, 5 i 6 d’octubre a la Llotja de la Fira Mediterrània. Es tracta del registre més alt en la història del certàmen, gràcies a l’aposta especial que l’organització ha fet per les presentacions de projectes i les reunions ràpides, al costat d’altres activitats com les jornades professionals, els congressos i les trobades en xarxa. Les jornades professionals, agendades pel dijous, tractaran sobre quatre grans blocs relacionats amb la gestió jurídica de la cultura: cooperativisme, sincronització, drets de propietat i assegurances.

També dissabte tindrà lloc una jornada sobre com internacionalitzar la Cultura Popular, organitzada conjuntament amb la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural i adreçada a les entitats de cultura popular i a professionals del sector. Per altra banda, cada dia es faran les reunions ràpides, on quaranta professionals de les indústries culturals esdevenen consultors per aconsellar els artistes sobre com accedir a les programacions estables d’espais d’actuacions, festivals o altres iniciatives culturals. Està previst que es duguin a terme 480 reunions ràpides al llarg dels tres dies d’activitat professional.