El passat 11 de maig el nostre soci Javier Gómez va participar en una jornada organitzada per la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya. En aquesta va fer una xerrada sobre les assegurances per l’activitat no castellera, que reflecteix tot l’entramat de relacions socials i de teixit comunitari que les colles construeixen. No només alcen castells, també fan barri i poble! 

En Javier Gómez ens explica que la jornada va ser molt interessant i enriquidora. “Cada vegada més, les colles castelleres fan activitats paral·leles per dinamitzar la seva gent, recollir fons o col·laborar amb les administracions locals. Per exemple, durant les festes majors del barri, del poble o de la ciutat. Aquesta diversitat d’activitats i de programació durant tot l’any, fins i tot fora de la temporada de castells, obliga a la contractació d’assegurances i de responsabilitat civil que van més enllà de les pròpies de les activitats castelleres. En aquest aspecte, l’acord signat entre la Coordinadora de Colles Castelleres (CCCC) i Arç Cooperativa és una ajuda per a fer més senzilla i eficient la gestió de les pòlisses“.

La jornada va ser l’oportunitat per presentar el nostre portal web per entitats de cultura popular:  www.arccultura.net. Aquest portal és l’exemple de la nostra forta aposta pel sector de la cultura popular catalana. Volem afegir la Coordinadora de Colles Castelleres com a organització integrada en el portal d’assegurances, una eina que facilita i centralitza la gestió de les pòlisses de les federacions i agrupacions.

Durant la xerrada, també es va poder conversar sobre la nova pòlissa col·lectiva que la Coordinadora ha contractat per a tots els equips que conformen les Juntes Directives de les colles catalanes. Aquesta assegurança cobreix les persones integrants de les juntes en cas de possibles reclamacions per errors o omissions en la seva gestió. És una decisió de la CCCC molt ben acollida per les colles castelleres i que va generar un col·loqui interessant el passat 11 de maig. Des d’Arç Cooperativa tenim l’objectiu de continuar i ampliar la col·laboració amb la CCCC i les colles catalanes, amb l’oferta vigent d’assegurances i d’altres productes asseguradors que volem desenvolupar en el futur pròxim.