Aquest divendres 27 de setembre, milers d’organitzacions d’arreu del món convoquen una jornada de mobilitzacions mundials en defensa del clima i per denunciar l’emergència climàtica. Des d’Arç Cooperativa, cooperativa compromesa amb el medi ambient, ens adherim i ens sumem a aquestes mobilitzacions.

La jornada de mobilitzacions suposa el punt culminant a una setmana d’accions a escala global per reclamar mesures urgents contra l’emergència climàtica. Centenars d’organitzacions de casa nostra, des de cooperatives a entitats ecologistes, ja han mostrat el seu suport a la convocatòria. Les entitats convocants demanen que es declari immediatament l’emergència climàtica. Alhora, reclamen a les administracions que prenguin mesures concretes i necessàries per reduir les emissions de gasos d’efecte hivernacle sota criteris de justícia climàtica.

Arç Cooperativa ens definim com una organització responsable, tant pel que fa als diferents col·lectius vinculats a la nostra activitat, com amb l’entorn social i natural que ens envolta. Estem compromesos amb la transformació del model energètic i volem generar unes condicions sostenibles per la reproducció de la vida al nostre planeta. Per això, ens sumem a la jornada de mobilitzacions mundials pel clima convocades per aquest divendres. En aquesta línia, fa més de 30 anys que dissenyem i gestionem programes d’assegurança per a projectes i instal·lacions d’energia de font renovable.

A escala individual, t’animem a participar dels diferents actes i mobilitzacions previstes pel 27 de setembre. Alhora, també et proposem assumir els compromisos d’acció climàtica personal a la Comunitat #PorElClima, que suposa, com a mínim, una reducció de dues tones de carbó anuals. Es tracta d’accions quotidianes que podem dur a terme fàcilment a casa nostra i a l’hora de consumir. També t’animem a promoure aquests nous hàbits entre els teus amics, els companys i la teva família. Per últim, et proposem compartir textos, articles i la informació de les mobilitzacions a través de les xarxes socials.