Ahir 14 d’octubre de 2019 es va fer pública la sentència del Tribunal Suprem que condemna als i les polítiques i els líders presos pel procés d’independència de Catalunya a unes penes que sumen un total de 100 anys de presó. Des d’Arç Cooperativa volem mostrar el nostre rebuig a aquesta condemna. És per aquest motiu que hem decidit adherir-nos al manifest conjunt de l’Economia Social i Solidària (ESS) en contra de la sentència.

El manifest, impulsat per la Fundació Roca Galès i altres entitats de l’ESS, ja compta amb el suport de més de 120 cooperatives, entitats i organitzacions i 115 persones sòcies i treballadores de l’economia social. Si us voleu adherir al manifest, podeu enviar un correu a [email protected]. Es farà una lectura pública del manifest el pròxim divendres 18 d’octubre a les 11 h a la plaça Urquinaona de Barcelona.

Arç Cooperativa som una cooperativa basada en els valors de l’Economia Social i Solidària. Per això, defensem el compromís social, la democràcia, els drets i les llibertats fonamentals i la participació com a eines de transformació de la societat. Des d’aquest plantejament, ens posicionem en contra d’aquesta sentència condemnatòria. Creiem que les diferències polítiques no es resolen per la via judicial sinó de manera democràtica, a través del diàleg. A més a més, el contingut d’aquesta sentència suposa un greu retrocés democràtic en l’exercici dels drets i llibertats individuals i col·lectius.

Defensem que la llibertat d’expressió i de manifestació són drets bàsics en una societat plural, compromesa i democràtica. A més, entenem que el dret a l’autodeterminació exercit l’1 d’octubre del 2017 va ser un exercici democràtic pel qual no s’ha de condemnar ningú.

Per tots aquests motius, exigim l’amnistia i la posada en llibertat dels líders socials i dels i les polítiques independentistes condemnades pel Tribunal Suprem. Al mateix temps, en el marc de la desobediència civil i l’acció no violenta, animem a la ciutadania a participar de les accions, concentracions i manifestacions per denunciar la sentència condemnatòria del Tribunal Suprem i per reclamar l’amnistia i la llibertat de les persones represaliades.

Podeu llegir el manifest conjunt de l’ESS en el següent enllaç.