Els i les sòcies d’Arç Cooperativa hem decidit sumar-nos a les convocatòries d’aturada de país i de vaga general previstes per aquest divendres 18 d’octubre. Des d’Arç Cooperativa creiem que hem de respondre davant la sentència del Tribunal Suprem que condemna als líders socials i als i les polítiques independentistes preses. La resolució suposa un greu retrocés democràtic en l’exercici dels drets i llibertats individuals i col·lectius. És per aquest motiu que hem decidit tancar la cooperativa aquest divendres.

Després de la publicació de la sentència, diferents entitats de l’Economia Social i Solidària (ESS) han impulsat un manifest conjunt de rebuig. Des dels valors cooperativistes i de l’ESS, Arç Cooperativa ens hem adherit a aquest manifest en contra de la sentència que condemna a líders de la societat civil i representants polítics a un total de 100 anys de presó. El manifest ja compta amb el suport de gairebé 150 cooperatives i entitats de l’economia social i més de 120 persones vinculades al món de l’ESS a títol individual. El text es llegirà, en el marc de la vaga general i de l’aturada de país, el divendres 18 d’octubre a les 11 h del migdia a la plaça Urquinaona de Barcelona. Podeu llegir el manifest en el següent enllaç. Des d’Arç Cooperativa fem una crida a totes les entitats i persones vinculades a l’ESS a adherir-s’hi. Per fer-ho, podeu enviar un correu electrònic a [email protected].

Des del compromís social, la defensa de la democràcia, els drets i les llibertats fonamentals i la participació com a eines de transformació de la societat hem decidit sumar-nos a la convocatòria de vaga general i aturada de país convocades per aquest divendres 18 d’octubre. Alhora, fem una crida a la ciutadania a participar de les accions, concentracions i manifestacions, en el marc de la desobediència civil i l’acció no violenta, per rebutjar la condemna i reclamar l’amnistia i la llibertat de les persones represaliades.

Els i les sòcies d’Arç Cooperativa hem acordat prestar uns serveis mínims durant la jornada de vaga general i aturada de país per assegurar el funcionament dels serveis essencials d’assistència.