Els pròxims dies 25, 26 i 27 d’octubre se celebra la VIII Fira d’Economia Social i Solidària (FESC) al recinte Fabra i Coats al barri de Sant Andreu de Barcelona. La FESC 2019, organitzada per la Xarxa d’Economia de Solidària (XES), reunirà, un any més, la gran diversitat d’experiències i pràctiques de l’economia social i solidària del territori català. Com cada any, Arç Cooperativa no ens perdrem aquesta cita perquè puguis descobrir les assegurances ètiques i solidàries.

Amb el lema “L’economia ha canviat. I tu, a què aspires?”, la FESC 2019 tornarà a demostrar que l’Economia Social i Solidària (ESS), ja no és una utopia. Dos centenars d’expositores, juntament amb un extens programa de xerrades i debats, fan visible que existeixen alternatives per avançar cap a un model econòmic que posa les persones al centre. Des de fa més de 35 anys, Arç Cooperativa hem treballat per aquest canvi de paradigma. És per aquest motiu que, a més a més ser membres actius de la XES, patrocinem la FESC 2019.

Espai de Consum Responsable: descobreix les assegurances ètiques a la FESC 2019

La FESC és un gran aparador de productes i serveis necessaris per cobrir les necessitats de la nostra vida quotidiana a través de l‘ESS.  Per facilitar que puguis fer el salt al consum responsable, una de les novetats d’enguany serà el nou Espai de Consum Responsable. Es tracta d’un espai comú que compartirem Arç Cooperativa amb Opcions, Som Energia, Som Connexió i Som Mobilitat.

Finances ètiques i solidàries

A banda de descobrir les assegurances ètiques i solidàries, la FESC 2019 tornarà a ser una gran oportunitat per conèixer el sector les finances ètiques. Des d’Arç Cooperativa treballem en xarxa amb altres cooperatives i entitats per articular conjuntament la visió d’un sistema integral de finances ètiques. Per això, t’animem a visitar les paradetes de dos projectes amb els quals col·laborem: Coop57 i FETS, finançament ètic i solidari.

Presentació Baròmetre de les finances ètiques i solidàries 2018

En aquesta línia, el dissabte 26 d’octubre a les 12 h es presentarà el Baròmetre de les finances ètiques i solidàries 2018 a la Sala Micaela Chalmeta. El Baròmetre, elaborat per l’Observatori de les Finances Ètiques, és una radiografia del sector del sistema de finances ètiques a l’estat espanyol el darrer any.

La presentació comptarà amb una taula rodona amb la participació de representants de les principals entitats financeres i asseguradores que hem participat en el Baròmetre. Debatrem sobre les oportunitats i els reptes sorgits arran dels resultats. Alhora, mesurarem l’impacte social de les finances ètiques a partir del treball metodològic que està elaborant la Comissió de Balanç Social de la XES.

L’Alfonso Boado, soci d’Arç Cooperativa, participarà de la taula rodona en representació d’Arç. A més a més, la taula rodona també comptarà amb la Nina González (FETS), la Yolanda Trujillo (Previsora General), la Marion Guillon (Coop57), l’Albert Gasch (Fiare Banca Ètica) i el David Díaz de Quijano (Oikocredit Catalunya).