Les dades mostren la bona acollida del protocol establert el passat mes d’abril per promoure l’acció de voluntariat de les xarxes de suport amb seguretat i empara legal durant la crisi sanitària i social de la COVID-19.

La Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS), el Consell d’Associacions de Barcelona (CAB) i Arç Cooperativa, amb l’aval de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona, vam establir un protocol per tal de facilitar i promoure l’acció de voluntariat de les persones que formen part de les xarxes de suport durant la pandèmia que estem vivint. Fins ara, s’han pogut assessorar 52 xarxes de suport i s’han assegurat a 514 persones voluntàries.

Aquestes 514 persones assegurades estan cobertes per unes pòlisses gestionades per Arç Cooperativa amb les companyies Previsora General i Grup ACM. Es tracten de pòlisses certificades amb el segell EthSi que les acredita com a assegurances ètiques sense cap mena de cost per les xarxes de suport.

En un moment on l’acció de voluntariat és absolutament vital per als col·lectius de risc o les persones en situacions de vulnerabilitat, les xifres de la iniciativa mostren la bona rebuda que ha tingut la proposta.

Durant aquest temps, les entitats ens hem esforçat per reflexionar sobre el paper de les  xarxes de suport mutu durant la crisi i com acompanyar-les. Per això, el passat 21 de maig, Arç Cooperativa vam participar de la formació en línia ‘El paper de les xarxes de suport després de la COVID-19′ organitzada per la FCVS que va comptar amb 47 participants.