Aquesta tardor se celebrarà la novena edició de la Fira d’Economia Solidària (FESC) amb una important novetat arran de la crisi socioeconòmica de la COVID-19. La FESC 2020, amb dates entre el 23 d’octubre i el 22 de novembre, tindrà un format virtual a través d’un web interactiu. Com en les passades edicions, Arç Cooperativa col·laborem en l’organització de la fira i participarem en el certamen.

En un any de profunda crisi socioeconòmica, la mostra d’iniciatives de l’Economia Social i Solidària (ESS) recobrava una major transcendència. Per aquest motiu, des de la FESC s’està invertint en un web interactiu que permeti una experiència immersiva per a les iniciatives de tots els sectors econòmics i un espai per a cada expositora on hi podrem penjar fotos de productes i serveis i vídeos de presentació, entre d’altres. També s’està treballant per oferir visites virtuals durant el cap de setmana del 24 i 25 d’octubre, dates en les quals se celebrava tradicionalment la FESC.

En aquesta IX edició, es vol mostrar com l’ESS està contribuint a la urgent i imprescindible transició ecosocial que necessita el planeta. Alhora es vol generar un espai per reflexionar sobre els reptes que ens cal superar per poder contribuir-hi encara més. És per això que un dels objectius d’enguany és donar a conèixer les diferents formes en les quals l’ESS avança cap aquesta transició ecosocial; quins projectes, eines, mecanismes, etc. s’estan desenvolupant en l’entorn de l’economia solidària que incorporin la perspectiva ecològica per tal de donar resposta a la crisi climàtica i socioambiental que afrontem.

El format virtual de la FESC 2020 permetrà seguir reduint la petjada ecològica del certamen. Comptar amb ponents internacionals sense el consum de CO₂ pel que fa al transport permetrà que la fira avanci en la transició ecosocial.

L’organització de la fira també està treballant perquè el nou web incorpori un espai virtual d’ofertes i demandes per facilitar intercanvis pràctics entre organitzacions. D’aquesta manera, es vol que la virtualitat no sigui un impediment perquè la FESC sigui una gran oportunitat per la intercooperació.

La FESC 2020 comença a escalfar motors amb la publicació el cartell i el lema de l’edició d’enguany: volem aire FESC! Si vols ajudar a difondre la fira, pots trobar tot el material promocional en aquest enllaç.