La Fira d’Economia Solidària de Catalunya (FESC) comença la seva novena edició aquest divendres 23 d’octubre de 2020. Amb més de 180 expositores i 60 activitats, la FESC 2020 s’adapta a les noves mesures sanitàries i serà principalment virtual. Un any més, Arç Cooperativa som una de les entitats que col·laboren amb l’organització de la fira i participarem com a expositores.

Aquest cap de setmana, la Xarxa d’Economia Solidària de Catalunya (XES) dona el tret de sortida a la FESC 2020 amb una edició que durarà quatre setmanes, del 23 d’octubre al 22 de novembre de 2020. L’edició d’enguany, que té la transició ecosocial com a eix principal, s’ha hagut de reformular per poder ser compatible amb les mesures dictades per les autoritats sanitàries per frenar la pandèmia de la COVID-19. És per això que s’ha habilitat un nou lloc web que permetrà celebrar la fira, principalment, de manera virtual.

captura pantalla web fesc 2020

Fira virtual amb 180 expositores i 60 activitats

La XES ha preparat una web immersiva, fet amb programari lliure i obert amb tota la informació emmagatzemada en un servidor del Principat, que oferirà un recorregut virtual a través de 15 sectors diferents amb més de 180 entitats expositores de l’economia solidària. Cada expositora podrà explicar el seu projecte transformador i mostrar els seus productes o serveis.

L’actual edició de la FESC també comptarà amb més de 60 activitats entre tallers, xerrades i concerts, que es podran seguir en directe a través de la web del certamen. Pots consultar la programació al següent enllaç.

L’Alfonso Bolado, soci treballador d’Arç Cooperativa, participarà el dijous 19 de novembre a les 19 h en la xerrada “Finances ètiques i solidàries davant la pandèmia” que organitza FETS (Finançament Ètic i Solidari).

A més a més, la FESC 2020 acollirà la segona part del Fòrum Mundial de les Economies Transformadores (FSMET) després que la primera meitat se celebrés virtualment entre el 25 de juny i l’1 de juliol d’enguany. En aquest sentit, estan programades diferents xerrades en el marc del FSMET a la franja del migdia.

Aquestes activitats de caràcter virtual se celebraran en horari de tarda de dilluns a divendres i es compaginaran, sempre que la situació sanitària ho permeti, amb activitats presencials durant el cap de setmana al recinte Fabra i Coats, del barri de Sant Andreu de Barcelona.

Arc Cooperativa amb la FESC 2020

La FESC s’ha convertit, per mèrits propis, en un dels esdeveniments més importants de l’Economia Social i Solidària a casa nostra. Des de fa nou anys, el certamen és un espai de trobada i de posada en comú dels diferents projectes transformadors de l’economia social. El cap de setmana de la FESC era una oportunitat retrobar-nos amb altres companyes cooperativistes i fer visible el Mercat Social.

Enguany, la pandèmia de la COVID-19 obliga a les organitzadores i expositores a buscar noves fórmules per fer possible l’esdeveniment, un exemple més de la capacitat de resiliència i adaptació de l’Economia Social i Solidària. La FESC, encara que amb un format nou i híbrid, en el context de la nova crisi econòmica i social que s’està gestant pren més sentit i importància que mai.

És per aquest motiu que, un any més, Arç Cooperativa tornem a col·laborar econòmicament per fer possible la fira. Per a nosaltres, un projecte com la FESC és l’evidència que existeix un món on les persones ocupen el centre de les decisions econòmiques i empresarials. És l’exemple que un model alternatiu al capitalisme no només és possible, sinó que és una realitat.

Per tot això, t’animem a visitar el web de la FESC 2020 i a participar de totes les activitats que hi ha programades durant aquestes quatre setmanes, siguin virtuals o presencials – sempre que la situació sanitària ens ho permeti. Esperem que les adversitats d’enguany es converteixin en oportunitats per tornar-nos a cara a cara ben aviat.

Volem #AireFESC!