Arç Cooperativa, juntament amb la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) i el Consell d’Associacions de Barcelona (CAB), amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya, prolonguem la cobertura per a les persones que segueixen fent acció voluntària a través de les xarxes de suport per fer front a la crisi de la COVID-19.

El CAB, la FCVS i Arç Cooperativa seguim apostant per protegir i facilitar la tasca de les xarxes de suport formades per persones que actuen de manera voluntària en benefici de la comunitat per fer front a la crisi social, econòmica i sanitària provocada per la COVID-19. Durant l’any 2021 es prolongarà la cobertura d’assegurança de Responsabilitat Civil i d’Accidents per tal de fomentar el voluntariat de les persones que formen part d’aquestes xarxes.

Xarxes de suport mutu per revertir la crisi de la COVID-19

Les xarxes de suport mutu van néixer a l’inici de la pandèmia per tal d’acompanyar i ajudar la població, especialment la més vulnerable. La FCVS, el CAB i Arç Cooperativa, amb l’aval de l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya, vam activar un protocol per tal de facilitar i promoure l’acció de voluntariat de les persones que formaven part de les xarxes de suport, donant-los cobertura d’assegurança de Responsabilitat Civil i d’Accidents.

Gairebé un any més tard la pandèmia continua i els seus efectes socials, sanitaris i econòmics segueixen agreujant-se. Per aquest motiu és bàsic que les xarxes comunitàries de solidaritat continuïn actives desenvolupant tasques de suport a les comunitats des de la proximitat. Per tal de facilitar-ho continuem oferint aquestes cobertures sense cost per a la persona voluntària, de manera excepcional i mentre duri la pandèmia.

Des d’Arç Cooperativa defensem una assegurança que situï les necessitats de les persones al centre i que permeti establir vincles socials i comunitaris. És en moments d’excepcionalitat com els que estem vivint que pren més significat que mai un dels nostres objectius com a cooperativa. Volem recuperar el sentit original de l’assegurança com a experiència comunitària, vehicle de solidaritat i de cohesió social. És per aquest motiu que impulsem, de la mà d’altres entitats i col·lectius, aquestes iniciatives transformadores i d’ajuda col·lectiva.

Passos a seguir per aconseguir les assegurances

Si formeu part d’una xarxa de suport de la ciutat de Barcelona i voleu renovar o sol·licitar l’assegurança, contacteu amb Torre Jussana: [email protected].

Si, per altra banda, la vostra xarxa de suport mutu és de la resta de Catalunya i voleu sol·licitar o renovar la cobertura, podeu contactar la FCVS: [email protected].