• L’aFFaC organitza la tercera edició del seu Curs Anual que aquest any abordarà la segregació escolar
  • Arç Cooperativa som una de les entitats que patrocinem el curs que se celebrarà durant el mes de març a la Lleialtat Santsenca i que es podrà seguir a través d’internet

Les Associacions Federades de Famílies d’Alumnes de Catalunya (aFFaC) organitzen el seu 3r Curs Anual. L’edició d’enguany se centrarà en la segregació escolar des d’una perspectiva transversal i crítica. Es tracta d’un espai formatiu que l’aFFaC posa a disposició de tota la comunitat educativa amb l’objectiu d’ampliar i compartir coneixements.

En l’actual edició, que se celebrarà durant el mes de març a la Lleialtat Santsenca de Barcelona, la federació donarà eines i recursos per combatre la segregació escolar. Alhora, vol aprofundir en les causes que la generen i oferir perspectiva sobre quines conseqüències té per a l’alumnat i la societat. Per fer-ho, es comptarà amb expertes en diferents camps com l’economia, el dret, la filosofa, la sociologia i l’antropologia, entre altres disciplines.

Per participar en el 3r Curs Anual aFFaC, cal omplir el formulari d’inscripció que trobareu al web del curs. Es podrà assistir de manera presencial, seguint les restriccions d’aforament vigents en el moment que se celebri la formació. Com en edicions anteriors, l’aFFaC també permetrà seguir el curs en línia.

Arç Cooperativa i aFFaC, de la mà per una societat més justa

Un any més, Arç Cooperativa som patrocinadores, juntament amb Previsora General, del Curs Anual aFFaC. Gràcies a aquesta col·laboració i la determinació de l’aFFaC, les persones membres de les AFA federades a l’aFFaC podran gaudir del curs de manera totalment gratuïta, estalviant-se els 90 € del preu de la formació. Les persones jubilades, en situació d’atur, estudiants o membres de famílies nombroses, monomarentals o monoparentals es podran inscriure al curs per 25 €.

La col·laboració entre Arç Cooperativa i aFFaC ve de lluny. L’entitat és la federació d’AFA més gran de Catalunya representa al voltant de 500.000 famílies i té una clara vocació d’incidència política en defensa de l’educació pública, inclusiva i feminista, la igualtat i la participació. Aquests són valors que compartim des d’Arç Coopertiva i que coincideixen amb la nostra voluntat de transformació social. Fruit d’aquest camí en comú i el compromís d’avançar cap a una societat més justa, l’aFFaC i Arç Cooperativa treballem conjuntament en diferents projectes transformadors.

El passat 2020 l’aFFaC i Arç Cooperativa vam arribar a un acord per treballar exclusivament amb assegurances ètiques certificades amb el segell EthSI. Aquest pacte afecta tant les pòlisses internes de la federació com aquelles que les AFA contracten a través de l’entitat i que gestionem des d’Arç Cooperativa. L’acord suposa un pas important en la promoció i difusió de les assegurances gestionades sota criteris ètics que contribueixen al benefici de les persones, la comunitat i el territori.

A més a més, Arç Cooperativa també col·laborem amb la federació i patrocinem els Premis aFFaC. Es tracta d’una iniciativa per reconèixer les activitats i els projectes de les AFA que fomentin una educació pública de qualitat, equitativa, inclusiva, gratuïta, democràtica, intercultural, feminista i ambientalment sostenible.