• L’Estratègia #ESSBCN2030 és un procés col·lectiu entre els actors de l’Economia Social i Solidària que té com a objectiu fer créixer el teixit de l’ESS

  • Arç Cooperativa ens adherim a l’Estratègia perquè compartim l’anàlisi i els objectius que han de servir de marc de treball per a les entitats de l’ESS de Barcelona

L’Estratègia de l’Economia Social i Solidària a Barcelona 2030 (#ESSBCN2030) és un procés compartit entre diferents actors de l’Economia Social i Solidària (ESS), liderats per l’Associació d’Economia Social de Catalunya (AESCAT) i l’Ajuntament de Barcelona. El seu objectiu principal és fer créixer i enfortir el teixit de l’ESS per tal de contribuir al desenvolupament socioeconòmic de la ciutat i la ciutadania.

El procés s’ha materialitzat en un document que ha de servir de guia per a les polítiques de l’ESS en els pròxims governs locals de la ciutat de Barcelona. A més a més, també ha d’esdevenir una font d’inspiració i establir un marc de treball compartit per les organitzacions que formem part de l’ESS.

El document recull 8 línies estratègiques generals on s’inclouen els sectors estratègics que es prioritzaran, els reptes transversals i les palanques estratègiques que ajudaran a assolir els objectius i juntament amb 10 projectes de ciutat que permetran impulsar les línies estratègiques. Com recull el text, una d’aquestes palanques és el finançament i, concretament, les finances ètiques.

Les finances ètiques i l’Estratègia #ESSBCN2030

Des d’Arç Cooperativa creiem que les finances ètiques han de ser un dels pilars de l’Estratègia #ESSBCN2030. Les entitats de finances ètiques ens caracteritzem per invertir en projectes que tenen un impacte social i ambiental positiu establint una relació transparent amb les persones consumidores. Com hem defensat des de fa molts anys, existeix una simbiosi natural entre les finances ètiques i l’ESS, una economia que situa la vida al centre des de la participació democràtica, la transparència i el compromís mediambiental.

FETS (Finançament Ètic i Solidari), l’associació que agrupa les entitats que promovem les finances ètiques i solidàries i de la qual som sòcies, ha estat una de les organitzacions promotores de l’Estratègia #ESSBCN2030. L’entitat ha participat activament en el Grup Motor, l’Àmbit Participat i els Grups de Treball.

Per aquests motius, i perquè compartim el full de ruta col·lectiu, hem decidit adherir-nos i mostrar el nostre suport a l’Estratègia #ESSBCN2030. Animem a totes les entitats i organitzacions de l’ESS de Barcelona que us sumeu a l‘Estratègia #ESSBCN2030 i que feu vostres els compromisos marcats. Entre totes, reactivem i enfortim una economia per a la vida.