• El manifest #LaCulturaPopularÉsNecessària reivindica la importància de la Cultura Popular i demana que se l’equipari a la resta de pràctiques culturals del país
  • Les entitats impulsores denuncien que les administracions públiques no han tingut en compte la Cultura Popular a l’hora de revisar les mesures de restricció

Arç Cooperativa hem decidit adherir-nos al manifest #LaCulturaPopularÉsNecessària en el marc de la nostra aposta estratègica de promoure i donar suport a la cultura popular i l’associacionisme.

El document ha estat impulsat per una quarantena d’entitats de la Cultura Popular de la ciutat de Barcelona i la Plataforma de Festes Majors de Barcelona i ja compta amb el suport de gairebé una vuitantena de col·lectius i entitats.

El manifest #LaCulturaPopularÉsNecessària defensa que “la Cultura Popular i la Festa són un àmbit més de la Cultura del país”. El text destaca el “caràcter associatiu, ciutadà, cooperatiu, obert i voluntari” de les entitats i col·lectius de la Cultura Popular. Per aquest motiu, les entitats impulsores defensen una “represa de les pràctiques culturals i comunitàries com a eina de participació de la ciutadania”.

El text exigeix a les autoritats públiques “un tracte igual que la resta de sectors culturals” en la desescalada. Les entitats demanen una reobertura “progressiva, però alhora racional”, que contempli, des de la diversitat, els espais naturals de les activitats de la cultura popular amb uns “criteris unificats, clars i realistes”.

En definitiva, el document exigeix a “l’administració la ferma voluntat de considerar, analitzar i permetre, des del possibilisme i la racionalitat, les propostes del sector associatiu i cultural.

Podeu consultar al manifest complet. Des d’Arç Cooperativa us animem a adherir-vos-hi.