• Les cooperatives d’ensenyament de la UCTAIB i la Fundació Vicente Ferrer organitzen la “Cursa Virtual Balears-Anantapur, 9.658 KM”
  • Es tracta d’una iniciativa solidària que promou la salut, l’educació, l’esport inclusiu, la igualtat i l’interès per la comunitat
  • Arç Cooperativa col·laborem amb la iniciativa esportiva patrocinant la samarreta oficial que lluiran les persones participants de la cursa

samarreta cursa virtual

Les cooperatives d’ensenyament de la Unió de Cooperatives de Treball Associat de les Illes Balears (UCTAIB) organitzen la “Cursa Virtual Balears-Anantapur, 9,658 KM” que se celebrarà entre el 6 i el 10 de maig.

Es tracta d’una iniciativa solidària en benefici de la Fundació Vicente Ferrer, l’ONG que fa més de 50 anys que treballa per la transformació de les zones més desfavorides del sud de l’Índia.

Els diners que es recullin mitjançant les inscripcions de la cursa es destinaran a la construcció d’una escola de reforç i un centre comunitari a Kokkanti, una població al sud del país asiàtic. També està prevista la compra de 60 bicicletes com a mitjà de transport per a les estudiants més joves per lluitar contra l’abandonament escolar.

Personalitats d’arreu de les Illes Balears ja han donat suport a la iniciativa solidària. Entre les ambaixadores hi ha la jugadora de bàsquet Gabriela Ocete, la nedadora Tita Llorens, l’escriptora Rosa Planas, l’atleta Emilio de la Cámara o el jugador de bàsquet Sergio Llull, entre moltes d’altres.

Una cursa virtual de 9.568 quilòmetres

La iniciativa, oberta a tothom, té l’objectiu de sumar entre totes les persones participants 9.658 quilòmetres. Aquesta és la distància que separa les illes Balears d’Anantapur, ciutat i districte de l’estat indi d’Andra Pradesh.

Les persones participants podran realitzar qualsevol activitat física individual o en grup amb l’objectiu de gaudir de l’esport i sumar quilòmetres solidaris.

Per participar en la cursa, us heu d’inscriure al web de la UCTAIB.

Una iniciativa solidària amb el suport d’Arç Cooperativa

Arç Cooperativa donem suport a aquesta iniciativa impulsada per les escoles cooperatives de la UCTAIB i patrocinem la samarreta esportiva de la cursa.

Estem compromeses amb els valors del cooperativisme d’ajuda mútua, igualtat, equitat i solidaritat i entenem la intercooperació com a manera natural de relacionar-nos amb les entitats del nostre entorn.

És per això que hem volgut aportar el nostre granet de sorra a aquesta iniciativa que “fomenta l’esperit de cooperació i posa les persones al centre” segons la Malena Riudavets, presidenta de la UCTAIB.

L’objectiu de la Cursa Virtual és dur a terme dos projectes solidaris a Anantapur. Per una banda, la construcció d’una escola a la població de Kokkanti que garanteixi l’accés a l’educació dels infants. A més a més, està previst que l’edifici serveixi com a centre comunitari de la vila, un espai de trobada i reunió dels habitants per tractar els temes comuns i enfortir els llaços comunitaris.

escola kokkanti

El segon projecte es basa en el lliurament de bicicletes a 60 joves de l’àrea de Rapthadu. Per a moltes joves de famílies vulnerables, aquest mitjà de transport suposarà una oportunitat perquè puguin continuar els seus estudis.

Des de fa anys, Arç Cooperativa col·laborem estretament amb la Sectorial d’Ensenyament de la UCTAIB. Un dels projectes que ajudem a fer realitat és la revista digital Còdol, una publicació en línia mensual que recull les principals novetats de les escoles cooperatives. A més a més, hem impartit diferents formacions sobre assegurances i finances ètiques a les persones responsables dels centres que formen part de la sectorial.