• La Xarxa d’Economia Solidària (XES) ha engegat la campanya de Balanç Social 2021 “Fess-te veure, ensenya el cor!”
  • Arç Cooperativa volem donar suport i visibilitat a la iniciativa des del nostre compromís amb aquesta eina de rendició de comptes

La campanya del Balanç Social 2021, sota el lema “Fess-te veure, ensenyar el cor!”, impulsada per la XES, ja ha començat. Qualsevol organització amb activitat econòmica pot respondre les preguntes del Balanç Social entre el 22 d’abril i el 30 de juny.

Arç Cooperativa, compromeses amb el Balanç Social

El Balanç Social és una eina oberta de rendició de comptes i de mesura de l’impacte social, ambiental i de bon govern de les empreses i entitats. L’eina, que posa a disposició la XES , avalua de forma sistemàtica, objectiva i periòdica sis grans característiques que garanteixen la responsabilitat social i ambiental de les organitzacions. Aquests eixos són el funcionament econòmic i la política de lucre; la perspectiva de gènere; l’equitat i la democràcia interna; la sostenibilitat ambiental; el compromís social i la cooperació; i la qualitat del treball.

Arç Cooperativa, com a organització integrant de la XES, hem participat, des dels seus inicis, en les diferents campanyes del Balanç Social. Creiem que aquest és un instrument estratègic per la nostra aposta compartida de construcció i fer visible del Mercat Social i el reconeixement dels valors i les pràctiques de les entitats de l’economia social i solidària (ESS).

Defensem que la transparència i la millora contínua han de ser pilars de la construcció d’organitzacions socialment responsables. El Balanç Social, com a eina de certificació i avaluació, és un instrument clau per assolir aquests objectius.

Podeu visitar la nostra pàgina de responsabilitat social des d’on us podeu descarregar el darrer Balanç Social d’Arç Cooperativa.

Principals novetats de la campanya 2021

Enguany, la XES fa una especial aposta perquè el Balanç Social serveixi per dibuixar quina és la implicació de les organitzacions amb la intercooperació, el compromís amb el teixit comunitari i els vincles amb les economies comunitàries i les xarxes de suport.

Aquesta aposta és fruit dels resultats de la diagnosi de l’impacte de la covid-19 sobre l’ESS, on la XES va detectar com “la intercooperació amb les xarxes de suport i les economies comunitàries són elements centrals de l’estratègia de recuperació de l’ESS“.

Aquest any, la XES manté la seva clara vocació d’acompanyar a les entitats a l’hora de participar i d’introduir les dades durant la campanya del Balanç Social. Des d’Arç Cooperativa, compartim els diferents enllaços que ofereix la XES per facilitar el màxim aquest procés d’avaluació i rendició de comptes:

Informació de la campanya 2021
Acompanyament a les entitats
Preguntes freqüents
Recull de documentació útil

Plataforma de recollida de dades: ensenyaelcor.org

Fess-te veure! Fes balanç social!