• La Zona vol esdevenir el mercat digital de l’economia social i solidària (ESS)
  • Opcions, cooperativa que promou el consum conscient i de la qual Arç Cooperativa formem part, és una de les entitats promotores de la iniciativa

La Zona és un projecte de mercat digital del consum conscient i de l’economia social i solidària (ESS). La iniciativa, que actualment es troba en fase de proves, oferirà una plataforma de comercialització de productes i serveis amb els valors de l’ESS a la població de Catalunya.

Aquest projecte es diferenciarà de la resta de mercats en línia perquè només inclourà iniciatives que treballin amb criteris de sostenibilitat, responsabilitat social, proximitat i respecte pel medi ambient. Com a garantia, les entitats que formin part de La Zona hauran de formar part del mapa Pam a Pam o publicar el Balanç Social.

A més a més, La Zona apostarà per un servei de logística sostenible, una governança cooperativa i promourà la intercooperació entre les diferents iniciatives.

La Zona 2

Un mercat digital impulsat per Opcions

La Zona és un projecte col·lectiu impulsat per Opcions de consum responsable, la cooperativa sense ànim de lucre que promou el consum conscient.

L’objectiu d’Opcions és fomentar el consum conscient a través de la difusió, la divulgació i l’oferta de béns i serveis d’iniciatives ètiques, responsables o amb un impacte social i ambiental positiu.

Arç Cooperativa som una de les sòcies de serveis d’Opcions, una de les cooperatives que oferim els nostres serveis a les persones sòcies de consum de l’entitat. Per tant, a banda de donar suport a La Zona, quan aquesta sigui una realitat, oferirem les nostres assegurances a través d’aquest mercat digital.

La Zona intercooperació

Un projecte col·lectiu de l’ESS

A banda d’Opcions, diferents entitats formen part del grup promotor de La Zona com Coopdevs, Koiki, Agència Talaia, Fent País, la Federació d’Ateneus de Catalunya i Goteo.

A més a més, La Zona té el suport de les 18 entitats sòcies de serveis d’Opcions, algunes de les quals també formem part, com és el nostre cas, del Grup Ecos com Sostre Cívic, Celobert, L’Apòstrof i Queviure.

A més a més, la iniciativa del futur mercat digital compta amb la col·laboració i el suport d’alguns dels agents clau de l’ESS a Catalunya com la Xarxa d’Economia Solidària (XES) i Pam a Pam.

Ajuda a fer possible La Zona

La Zona ha engegat una campanya de micromecenatge a través de Goteo per aconseguir el finançament necessari per consolidar el projecte.

La primera ronda de la campanya durarà fins al 14 de juny i l’objectiu és obtenir un mínim de 15.000 €, tot i que la xifra òptima se situa als 115.000 €. Des d’Arç Cooperativa us animem a participar d’aquesta campanya de micromecenatge. 

Alhora, si la vostra entitat està interessada a oferir béns i serveis a través del futur mercat digital, us encoratgem a llegir el dossier de presentació de La Zona. També podeu trobar més informació del projecte al web d’Opcions.

La Zona Goteo