• La Literal 2021, el festival d’idees i llibres radicals, celebrarà la seva 7a edició els dies 22 i 23 de maig
  • Des d’Arç Cooperativa donem suport a aquest esdeveniment com un espai d’impuls del mercat social entorn el món del llibre

El cap de setmana del 22 i 23 de maig de 2021, el recinte de la Fabra i Coats, de Barcelona, acollirà una nova edició de la Fira Literal. La fira de “llibres i idees radicals” és un espai de trobada entre editorials, llibreries, autores i lectors. Segons les entitats organitzadores, l’objectiu del festival és oferir un espai on “compartir, discutir i somiar el món on vivim i com transformar-lo”.

La fira comptarà amb la participació de més d’un centenar d’editorials i ja estan programades més d’una cinquantena d’actes en format presencial. En paral·lel, l’edició d’enguany tindrà el suport d’un mercat del llibre i una programació virtual.

El festival d’idees i llibres radicals

La Fira Literal es desmarca dels festivals de llibres convencionals. L’objectiu principal de l’esdeveniment és “generar noves lectores de pensament crític” a través d’una aposta per una cultura crítica, alliberadora, participativa i transformadora.

Impulsem la cultura crítica i cooperativa

Arç Cooperativa col·laborem amb la Fira Literal perquè creiem que és un espai amb capacitat transformadora que impulsa el mercat social al voltant del món editorial des d’una visió crítica. Defensem la cultura com una eina d’apoderament, de transformació social i d’articulació de la ciutadania a través d’espais oberts i compartits.

La majoria de les editorials que participen de la fira són empreses de l’economia social o cooperatives. Per tant, la Fira Literal esdevé un punt de trobada entre el sector cultural de l’economia social i solidària i la ciutadania.

fira literal llibres

A més a més, el model cooperatiu i l’aposta per la intercooperació de molts dels agents que participen de la Fira Literal converteixen l’esdeveniment en un aparador dels valors i les pràctiques cooperativistes.

Des d’Arç Cooperativa us animem a visitar la fira de “llibres i idees radicals” i descobrir com la cultura pot esdevenir motor de canvi i transformació social. També podeu participar en la campanya de micromecentatge de la Literal 2021.