• Els dies 21, 22, 23 i 24 d’octubre, Reus acollirà el primer Congrés Internacional de Ball de Bastons
  • L’esdeveniment vol ser un punt de trobada de les diferents realitats de les danses de pals d’arreu de la Península Ibèrica

La Coordinadora de Ball de Bastons de Catalunya, ADIFOLK i l’Associació Sal-i-Ou organitzen el primer Congrés Internacional de Ball de Bastons. El certamen, que se celebrarà els dies 21, 22, 23 i 24 d’octubre a la ciutat de Reus, vol esdevenir un fòrum de referència de debat, formació i divulgació sobre les danses de pals d’arreu del territori peninsular.

El Congrés comptarà amb la participació d’investigadores, professionals i grups d’aquesta disciplina cultural de Catalunya, l’Estat Espanyol, Portugal, Andorra i França.

Les entitats organitzadores volen que l’esdeveniment tingui un caràcter científic, divulgatiu i festiu. Alhora, amb el nou format, s’espera una major repercussió pública de les danses de pals.

El Congrés coincidirà amb la 46a Trobada Nacional de Ball de Bastons de Catalunya que se celebrarà el 23 d’octubre a la capital del Baix Camp. L’acte, organitzat per la Coordinadora de Ball de Bastons de Catalunya, és la jornada anual on es mobilitzen més dansaires i músics de ball de bastons de Catalunya.

Compromeses amb la Cultura Popular

Arç Cooperativa som una de les entitats que patrocinem el I Congrés Internacional de Ball de Bastons pel nostre compromís amb les diferents expressions de cultura popular.

Des del 2017, col·laborem amb la Coordinadora de Ball de Bastons de Catalunya per ajudar a fer possible diferents esdeveniments com la Trobada Nacional de Ball de Bastons de Catalunya i diferents edicions de la Trobada Bastonera Infantil de Catalunya o l’Aplec Jove Bastoner.

Aquest suport s’emmarca en el nostre compromís de construir sinergies amb les entitats de la cultura popular.

Creiem que teixir aliances entre el món associatiu i l’economia social i solidària és estratègic pels valors que emanen de les expressions de la cultura popular i la seva capacitat de vertebrar comunitats.

Cartell Congrés Ball Bastons