• El mercat digital ja compta amb una oferta de més de 1.000 productes i serveis i agrupa gairebé 100 cooperatives i empreses de l’ESS
  • Arç Cooperativa donem suport al projecte on hi pots trobar assegurances gestionades amb criteris ètics i solidaris

En els últims anys, la societat està immersa en un procés vertiginós de digitalització que afecta diferents àmbits de la nostra vida com el consum. La crisi de la COVID-19 ha accentuat aquesta tendència i el comerç de plataforma s’ha popularitzat entre moltes capes de la societat.

La digitalització del comerç pot comportar diferents riscos com la precarietat laboral, les pràctiques impulsives o una desvinculació en la pràctica del consum. Davant d’aquesta situació, diferents entitats de l’ESS vam detectar en el comerç electrònic una finestra d’oportunitat per oferir els nostres serveis i productes i alhora compartir els nostres valors a través d’una única plataforma.

Opcions de Consum Responsable ha impulsat La Zona amb l’objectiu d’ “informar sobre l’impacte del nostre consum, facilitar i motivar els canvis a les alternatives de consum i fer xarxa per posar el nostre consum al servei de la transformació social”.

La Zona es diferencia de la resta de mercats en línia perquè només inclou iniciatives que treballen amb criteris de sostenibilitat, responsabilitat social, proximitat i respecte pel medi ambient. Com a garantia, les entitats han de formar part del mapa Pam a Pam o publicar el Balanç Social.

La Zona, un projecte en creixement

De les 18 cooperatives sòcies d’Opcions que vam iniciar el projecte, La Zona suma actualment gairebé 100 cooperatives i empreses. Això suposa que el mercat digital de l’ESS ja compta amb una oferta de més de 1.000 productes i serveis.

A més a més, el projecte ha rebut el suport inicial de més de 120 entitats i la col·laboració de xarxes i agrupacions de l’ecosistema de l’ESS. També es va llençar una exitosa campanya de micromecenatge per recollir fons i apuntalar el projecte. La campanya està disponible fins a principis d’octubre a través de Goteo.

L’objectiu de La Zona és seguir creixent i aglutinar les diferents propostes de casa nostra que lluitin per la transformació social a través d’un consum més sostenible, de proximitat, respectuós, solidari i local. T’animem a llegir la notícia que vam publicar al maig coincidint amb la fase inicial del projecte i el llançament de la campanya de micromecenatge.

Assegurances ètiques i solidàries a La Zona

Des d’Arç Cooperativa hem apostat des dels inicis amb aquesta iniciativa amb l’objectiu que el mercat digital del consum conscient i l’ESS aglutini el màxim d’alternatives de consum. És per això que tant si ets una persona particular com una cooperativa o empresa de l’ESS, ja pots demanar un pressupost de l’assegurança a través de La Zona. Mitjançant un breu formulari, podràs indicar-nos les dades que necessitem per oferir-te la millor opció per cobrir les teves necessitats asseguradores.

Com sempre, cercarem en el mercat assegurador les millors propostes prioritzant les entitats amb certificació d’assegurança ètica i solidària i aquelles companyies amb una política de responsabilitat social amb inversió socialment responsable i transparent.

Arç Cooperativa som una de les sòcies de serveis fundadores d’Opcions de Consum Responsable. Creiem que és fonamental que existeixin el màxim nombre d’eines per apropar a la ciutadania al consum crític i conscient. La Zona neix com una eina més de divulgació i foment d’una altra manera de consumir; un consum que posi les persones i els ecosistemes al centre. Entre totes, hem d‘impulsar alternatives de consum al servei de la ciutadania i la transició ecosocial.

La Zona Goteo