• A Arç Cooperativa apostem per una gestió de les assegurances basada en la transparència i un llenguatge clar i entenedor
  • Publiquem una pàgina de Preguntes Freqüents per resoldre alguns dels dubtes més habituals del sector assegurador

Quina diferència hi ha entre una asseguradora i una corredoria? Què és un sinistre, una franquícia o una pòlissa? Quins documents rebré en contractar una assegurança? Qui acredita que una companyia o corredoria d’assegurances treballa amb criteris ètics?

A Arç Cooperativa sabem que el vocabulari del sector assegurador, tradicionalment opac i poc comprensible, ha estat allunyat de la manera de parlar de la gent del carrer. Volem impulsar un sector assegurador que utilitzi un llenguatge planer, senzill i entenedor per a tothom. Per això, hem creat una secció que recull les respostes a les preguntes més freqüents que rebem de la nostra comunitat.

Aquesta nova secció ja compta amb una trentena de preguntes i respostes classificades en grans categories per facilitar la navegació. Volem que aquesta sigui una eina viva al servei de la nostra comunitat que anirem nodrint i actualitzant periòdicament.

Unes assegurances al servei de les persones i les comunitats

Un dels pilars de l’assegurança ètica i solidària és la transparència; és a dir, que la relació entre les persones, organitzacions i agents del món assegurador sigui una relació entre iguals. Perquè això sigui possible, és imprescindible que el sector assegurador faci ús d’un llenguatge clar i entenedor.

Des d’Arç Cooperativa defensem que la manera d’expressar-nos ha de ser senzilla i clara. Creiem que hem d’avançar cap a un llenguatge més comprensible, accessible per tota la ciutadania i evitar les paraules tècniques del sector assegurador tradicional. És a partir d’aquesta tesi, emmarcada en la nostra vocació de servei, que publiquem aquesta secció de Preguntes Freqüents.